Soundbreaker - Muusikon ja elokuvan kuva-seminaari 27.4.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Pirkanmaan elokuvataiteen ja säveltaiteen läänintaiteliljat yhdistävät voimansa ja tarjoavat huhtikuun lopussa musiikin ja elokuvan ystäville kiinnostavan seminaarin. Muusikko Kimmo Pohjosen ja ohjaaja Kimmo Koskelan syväluotaava haastattelu tapahtuu ArtHouse Cinema Niagarassa la 27.4.

Seminaari pohjaa Kimmo Koskelan ohjaamaan, muusikko Kimmo Pohjosesta kertovaan elokuvaan Soundbreaker (Koskela Art&Media House 2013). Harmonikkaa pienestä pitäen soittanut Pohjonen on löytänyt instrumenttinsa soittoon aivan uudet ulottuvuudet. Omassa taiteessaan niin ikään kokeellinen ohjaaja Koskela on inspiroitunut Pohjosen kesyttömästä ja kekseliäästä soitosta ja tehnyt dokumenttielokuvan tämän maagisesta luomisesta ja esiintymisestä.

Seminaarissa muusikko ja elokuvaohjaaja pohtivat muusikon ja musiikin tekemisen sekä elokuvan suhdetta: vaikuttaako elokuvan tekeminen muusikkoon ja hänen musiikkiinsa? Mitä tapahtuu kahden taiteen väliselle suhteelle elokuvaprosessin aikana? Muuttuuko muusikon kuva elokuvan myötä? Seminaarissa pohditaan kuinka traditionaalien sijaan muusikko on omimmillaan luodessaan huikeita projekteja, joissa hän ei enää soita instrumenttiaan vaan käsittelee sitä estottomasti ja uppoutuu täysipainoisesti esiintymiseen.

Tilaisuutta moderoi elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen.

Soundbreaker -elokuva ArtHouse Cinema Niagarassa lauantaina 27.4. klo 14.15 (liput 5€). Elokuvan jälkeen järjestetään samassa tilassa klo 16-18.30 yleisölle avoin ja maksuton seminaari, jossa ovat paikalla elokuvan ohjaaja Kimmo Koskela ja muusikko Kimmo Pohjonen.

 

Lisätietoa:
Elina Orjatsalo
Säveltaiteen tuottaja-läänintaiteilija
p. 0400 316 627
elina.orjatsalo@minedu.fi
www.taike.fi