Näyttely kutsuu kurkistamaan ikääntyneen arkeen

”Sitä kaipaa tilaa, suurta pihaa, avaria huoneita.” ”Sitä kaipaa metsää. Metsä on rauhaisa koti. Karhunsammaleen pehmeydessä, metsä, lapsuuden koti.” – Kutomokodin runoryhmä

Millaista on ikääntyneen elämä tässä ja nyt? Miten hoitoyksikön arki ja eletyn elämän muistot yhdistyvät vanhuksessa? Lehmusvalkaman ja Kutomokodin hoitoyksiköiden asukkaiden taideteoksia esittelevä näyttely, Kotona – huoneentauluja ja camera obscura -kuvia, antaa äänen ikääntyneille. Torstaina 25.4.2013 avautuva näyttely koostuu ikääntyneiden itse tekemistä maalauksista, sanataideteoksista ja mustavalkovalokuvista, joiden aiheet kumpuavat lapsuuden muistoista, ihmisen kasvusta ja vanhuuden viisaudesta. Näyttelyn avaa palvelujohtaja Seija Arve.

Näyttely on osa Taiteen edistämiskeskuksen Osaamispolkua, joka tarjoaa taidelähtöisiä toimintatapoja vanhusten elämänlaadun parantamiseksi. Osaamispolku haluaa tavoittaa ne, jotka eivät itse pääse kulttuuripalveluiden luokse ja joiden elämästä puuttuu sosiaalista kanssakäymistä ja merkityksellistä toimintaa.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Lehmusvalkaman hyvinvointikeskukseen torstaina 25.4.2013 klo 15.

Avajaisissa on paikalla taidetoimintaan osallistuneita asukkaita sekä heitä ohjanneista taiteilijoista Veera Vähämaa ja Kristian Jalava.

Karviaiskatu 7, 20720 Turku

Näyttely on avoinna 25.4.–13.5. Lehmusvalkaman aukioloaikoina. 

Lisätiedot:

Anna-Mari Rosenlöf
Osaamispolun taidekoordinaattori
Taiteen edistämiskeskus
Lounais-Suomen toimipiste
anna-mari.rosenlof@minedu.fi
0295 330 908