Haku New Yorkin residenssiin

Haettavana ovat residenssijaksot heinäkuun alusta marraskuun loppuun. Hakuaika on avoinna 17. toukokuuta 2013 asti.

Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipisteellä ja Läntisen tanssin aluekeskuksella on yhteinen taiteilijaresidenssi Manhattanilla New Yorkissa. Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste tarjoaa residenssiä ensisijaisesti jazzmuusikoille. Läntisen tanssin aluekeskuksen residenssi on kohdennettu tanssitaiteen ammattilaisille. Hakijoiden odotetaan työskentelevän Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla.

Residenssijaksot ovat 2–4 viikon mittaisia, ja ne ovat takuumaksua lukuun ottamatta ilmaisia. Takuumaksu 150 euroa palautetaan residenssijakson jälkeen. Takuumaksusta annetaan tarkemmat ohjeet myöntöpäätöksen yhteydessä.

Matkakustannuksiin tai oleskelukustannuksiin ei osoiteta erikseen tukea. Vierailijoita otetaan pääsääntöisesti yksi kerrallaan, ja residenssiasunnossa on yksi vuode. Oleskelujaksoja ajalle 1.7.–30.11.2013 haetaan avoimella, vapaamuotoisella haulla 17.5.2013 mennessä. Hakemukseen pitää liittää www-sivuilta tulostettava liite, jolla hakija ilmoittaa sopivat residenssijaksot. 

Residenssitaiteilijat valitaan työsuunnitelmien pohjalta. Hakemuksessa kannattaa kirjoittaa, mitä aikoo residenssijakson aikana tehdä New Yorkissa ja miten se vaikuttaa omaan taiteelliseen toimintaan. Residenssipäätökset tehdään toukokuun 2013 aikana. Residenssijakso raportoidaan matkakertomuksella, joka toimitetaan kuukauden kuluessa jakson päättymisestä. Matkakertomukset ovat tärkeitä, sillä niiden avulla Läntinen tanssin aluekeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste suunnittelevat residenssitoiminnan mahdollista jatkoa. 

Hakemukset osoitetaan ja toimitetaan taidealan mukaan viimeistään 17.5.2013 joko Läntisen tanssin aluekeskukselle tai Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipisteeseen osoitteeseen

Linnankatu 24
20100 Turku

Tiedustelut:

Taiteen edistämiskeskus
Lounais-Suomen toimipiste
Läänintaiteilija Ilkka Rantamäki
ilkka.rantamaki@minedu.fi; ilkkarantamaki@yahoo.com
puh. 0295 330 904 ja 044 2940628

Läntinen tanssin aluekeskus
Toiminnanjohtaja Lotta Skaffari
lotta.skaffari@l-tanssi.fi; puh. +358 400 546 012