Kirsti Tuokon taidetta Tampereen Attilaan

Taiteilija Kirsti Tuokon maalaus Kadonneet kengät on valmistunut Attilan virastotaloon Tampereella valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä. Maalitussilla ja sprayllä akryylilevyille toteutettu kolmeosainen teos on sijoitettu talon sisääntuloaulaan. Attilan virastotalon vihkiäisiä vietetään Tampereella 11. helmikuuta 2008.

Kirsti Tuokko: Kadonneet kengät. Kuva: Petri NuutinenTaiteilija Kirsti Tuokon maalaus Kadonneet kengät on valmistunut Attilan virastotaloon Tampereella valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä. Maalitussilla ja sprayllä akryylilevyille toteutettu kolmeosainen teos on sijoitettu talon sisääntuloaulaan. Attilan virastotalon vihkiäisiä vietetään Tampereella 11. helmikuuta 2008.

Kirsti Tuokko: "Teoksen nimi ja aihe nousi Attilan menneisyydestä entisenä kenkätehtaana. Kengät ovat mielestäni monitulkintaisia esineenä ja symbolina. Puhutaan isokenkäisistä ja kevytkenkäisistä. Olen myös hämmästellyt yksinäistä kenkää tienposkessa."

"Maalausten materiaalivalinta perustuu vanhan teollisuusrakennuksen uudistetun aulan materiaaleihin ja tunnelmaan. Akryylilevy, spraymaalit ja maalitussit ovat luonteeltaan teollisia materiaaleja. Minua miellyttää akryylilevyn läpinäkyvyys ja kiilto. Maalauksissa kengät katoavat varjoviivoiksi seinälle ja maalauksen kiiltävä pinta heijastaa aulaa liittäen ohikulkijat osaksi maalausta."

"Halusin teosten värimaailman mahdollisimman kirkkaaksi. Perusvärit ja teosten muoto ovat lainaa liikennemerkeiltä (tiehallinto). Sinisessä maalauksessa on viitteitä ympäristöön ja vesistöihin (Pirkanmaan ympäristökeskus). Keltainen teos on saanut värinsä maasta ja kasvillisuudesta (maanmittauslaitos)."

Taiteilija Kirsti Tuokko (s. 1943) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla vuodesta 1986 lähtien. Taiteilijalla on takanaan 22 yksityisnäyttelyä, näistä viimeisimmät vuonna 2006 Tampereella ja Helsingissä. Kirsti Tuokon teoksia on muun muassa Helsingin kaupungin taidemuseossa, Tampereen kaupungin ja OKO-pankin kokoelmissa.

Lisätietoa taiteilijasta: www.kirstituokko.net
Painokelpoinen kuva teoksesta Kadonneet kengät (jpg-tiedosto). Kuvaaja: Petri Nuutinen.