Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi maakunnan taide-elämän vaikuttajia

Pirkanmaan taidetoimikunta on myöntänyt tänään Vuoden Taidepalkinnon valokuvataiteilija Marja Pirilälle, Kulttuuritekopalkinnon taiteilija Anssi Kasitonnille ja Valkeakosken kaupunginteatterin teatterinjohtaja-ohjaaja Kati Sirénille sekä Kulttuurityön kunniamaininnan Pirkan Kylät ry:lle ja tuottaja Kauno Perkiömäelle.

Vuoden Taidepalkinto, 2 500 euroa, myönnettiin valokuvataiteilija Marja Pirilälle hänen poikkeuksellisista ansioistaan valokuvataiteen alueella sekä taiteellisesti analysoidusta ja valittua tekniikkaa äärimmilleen vievästä valokuvaus- ja näyttelytoiminnasta, jossa hän taiteenalan keinoja ja valoa käyttäen lähestyy syvästi ihmisen identiteettiä ja olemusta. Kuluneena vuonna hän on näyttelytoiminnassaan myös osoittanut haluaan palata välillä ammentamaan omaan pitkäjänteiseen työhönsä lisäenergiaa luonnosta ja sen ehtymättömyydestä ja tavoittamaan valokuvauksen keinoin kasveista säteilevää voimaa.

Kulttuuritekopalkinto, 2 000 euroa, myönnettiin taiteilija Anssi Kasitonnille hänen ahkeran aktiivisesta ja poikkeuksellisen monipuolisesta ja -alaisesta taiteellisesta toiminnastaan, jolla hän omia mielijohteitaan seuratessaan tavoittaa ja useimmiten saa hyvälle mielelle sekä uusia ikäpolvia että uutta aiemmin vähemmän taiteista ja niiden ilmiöistä kiinnostunutta yleisöä.

Kulttuuritekopalkinto, 2 000 euroa, myönnettiin myös Valkeakosken kaupunginteatterin teatterinjohtaja-ohjaaja Kati Sirénille tunnustuksena hänen vaikuttavasta toiminnastaan yhteisölähtöisen ja soveltavan teatterityön alueella.

Kulttuurityön kunniamaininnan saivat Pirkan Kylät ry ja tuottaja Kauno Perkiömäki Kansanooppera Sillanpään Marssilaulu -hankkeen ylväästä ja esimerkillisestä toteutuksesta 2009–2010.