ARSIS 1/08 ilmestynyt

ARSIS 1/08 -lehden teemana on taiteen ja kulttuurin alueellisuus. Juttuaiheet on ideoitu alueellisissa taidetoimikunnissa.

Arsis 1/08 kansiARSIS 1/08 -lehden teemana on taiteen ja kulttuurin alueellisuus. Juttuaiheet on ideoitu alueellisissa taidetoimikunnissa.

Vuoden 2008 alusta maamme 13 alueellista taidetoimikuntaa liittyivät hallinnollisesti opetusministeriön alaisuuteen ja taiteen keskustoimikunnan yhteyteen. Puheenjohtaja Hannu Saha toteaa pääkirjoituksessaan: "Hallinnollisen yhdistymisen tuloksena syntyi yhtenäinen ja kiinteä valtakunnallinen organisaatio. Näin taataan parhaiten myös opetusministeriön keskeisimmän taidepoliittisen tavoitteen, taiteen tasa-arvoisen saatavuuden, turvaaminen."

Hallinnonuudistuksen ja historiakatsauksen lisäksi lehdessä esitellään alueellisten taidetoimikuntien aloitteista syntyneitä yhteistyöverkostoja, kulttuuritapahtumia ja -hankkeita, joista moni liittyy taide- ja mediakasvatukseen. Fokuksessa ovat myös kulttuuritalot, joista esitellään Joensuun Pakkahuone, Hämeenlinnan Verkatehdas sekä rakenteilla oleva Alandica Maarianhaminasta.

Mielipidekirjoituksissa kritisoidaan kuntien suhtautumista taide- ja kulttuurilaitoksien valtionosuuksiin sekä jatketaan keskustelua suomalaisen valokuvataiteen kansainvälistymisestä. Kohtauspaikka-palsta esittelee uusia kasvoja toimikunnista ja lehden loppuun on listattu kaikkien alueellisten taidetoimikuntien yhteystiedot.

ARSIS 1/08 -lehden voi ladata pdf-tiedostona tai tilata maksutta osoitteesta: tktinfo@minedu.fi