Solja Järvenpää ja Outi Korhonen läänintaiteilijoiksi Uudenmaan taidetoimikuntaan

Uudenmaan taidetoimikunta on valinnut sarjakuvataiteen läänintaiteilijaksi Solja Järvenpään ja monikulttuurisuusläänintaiteilijaksi Outi Korhosen. Heidän kolmivuotiskautensa alkavat 1.1.2011.

Sarjakuvapiirtäjä Solja Järvenpäällä on toiminut Suomen sarjakuvaseuran puheenjohtajana ja hän on piirtänyt sarjakuvaa mm. Etelä-Suomen sanomiin. Hänen tehtäviinsä läänintaiteilijana kuuluu edistää sarjakuvataiteen tekemistä, tuntemista ja opettamista. Taiteen maisteri Outi Korhonen on toiminut taidekasvattajana erilaisissa projekteissa ja oppimisympäristöissä Suomessa ja Chilessä. Lisäksi hän on koordinoinut Helsingin taidemuseon monikielistä Babel-pajatoimintaa. Monikulttuurisuusläänintaiteilijan tehtäviin kuuluu muun muassa monikulttuurisen ammattitaiteen aseman ja taiteilijoiden verkostoitumisen edistäminen.

Uudenmaan taidetoimikunta on yksi 13:sta alueellisesta taidetoimikunnasta. Toimikunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen taiteen ja kulttuuripolitiikan asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on taiteen edistäminen omalla toimialueellaan Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla. Alueelliset taidetoimikunnat jakavat määrärahoistaan apurahoja ja valtionavustuksia, palkkaavat läänintaiteilijoita ja toteuttavat erilaisia hankkeita.

Lisätietoja: Tiina Kuoppa, Uudenmaan taidetoimikunnan pääsihteeri, p. 040 158 1970, Solja Järvenpää, p. 044 767 1181, Outi Korhonen, p. 044 259 9228