Taiteen ja kulttuurin edistämiseen tulossa lisäystä 12,8 miljoonaa euroa

Ensi vuoden valtion talousarviossa veikkausvoittovaroja ehdotetaan tuloutettavaksi 30 miljoonaa euroa ylimääräistä. Taiteen ja kulttuurin edistämisen lisäys 12, 8 miljoonaa euroa suunnataan kulttuuritilojen peruskorjaamiseen, kulttuuritapahtumille, luovan talouden ja kulttuuriyrittäjyyden tukemiseen, elokuvan tuotantoon ja levitykseen, elokuvateattereiden digitalisointiin, museoiden ja kulttuuriperinnön sekä kirjallisuuden, kuvataiteen sekä valokuvataiteen tukemiseen.

Ensi vuoden valtion talousarviossa veikkausvoittovaroja ehdotetaan tuloutettavaksi 30 miljoonaa euroa ylimääräistä. Taiteen ja kulttuurin edistämisen lisäys 12, 8 miljoonaa euroa suunnataan kulttuuritilojen  peruskorjaamiseen, kulttuuritapahtumille, luovan talouden ja kulttuuriyrittäjyyden tukemiseen, elokuvan tuotantoon ja levitykseen, elokuvateattereiden digitalisointiin, museoiden ja kulttuuriperinnön sekä kirjallisuuden, kuvataiteen sekä valokuvataiteen tukemiseen.

- Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 -hanketta tuetaan lisäksi 6,5 miljoonalla eurolla, jolloin valtion sovittu kolmannes pääkaupunkihankkeen kokonaiskustannuksesta täyttyy, sanoo kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

Täydentävä talousarvioehdotus sisältää myös 500 000 euron lisäyksen Valtion taidemuseon kokoelmien kartuttamiseen.

Hallitus hyväksyi myös ehdotuksen 4. lisätalousarvioksi, jossa Museovirastolle ehdotetaan lisämäärärahaa 3,1 miljoonaa euroa Olavinlinnan kunnostamiseen ja Tamminiemen Urho Kekkosen museon peruskorjaukseen.

Lisätietoja: erityisavustaja Susanna Korpivaara, puh. 0400322432

Lähde: OKM