Muotoilun läänintaiteilija aloittaa työnsä Kanta- ja Päijät-Hämeessä 2011

Hämeen taidetoimikunta on valinnut historiansa ensimmäisen muotoilun läänintaiteilijan. Tehtävään valittiin Paula Susitaival, joka aloittaa kaksivuotisen kautensa tammikuun alusta 2011. Susitaival on 34-vuotias taiteen kandidaatti ja asuu Hausjärvellä.

Paula Susitaival on toiminut tähän asti tuottajasihteerinä Teollisuustaiteen Liitto Ornamossa ja tätä ennen järjestösihteerinä Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:ssä sekä Taidekäsityöläiset TAIKO ry:n ja Muotitaiteilijat MTO ry:n sihteerinä. Järjestötyön rinnalla hän on toiminut itsenäisenä suunnittelijana oman toiminimensä kautta. Susitaipaleella monipuolinen ja pitkä kokemus muotoilun kentällä toimimisesta sekä toimivat valtakunnalliset muotoilun verkostot. Hänellä on vahva tausta organisoijana ja kokemusta erilaisista hankkeista, strategiatyöstä ja kansainvälisestä yhteistyöstä. Susitaipaleella on myös vahva musiikin tausta ja hän on toiminut vuoden 2010 ajan kansanmusiikin tunnettuutta ja asemaa edistävän Perinnearkku Ry:n puheenjohtajana.

Muotoilun läänintaiteilija tulee työssään muun muassa edistämässä alueellista ja valtakunnallista muotoilun strategiatyötä ja verkottumista sekä osallistuu toiminnallaan World Design Capital 2012 designpääkaupunkivuoteen, jossa Lahden kaupunki on yhteistyökumppanina.

Lisätietoja:
Saara Tiuraniemi 0400 873 335
Paula Susitaival 040 732 0971