Kaappaa kaveri taiteen maailmaan kampanjaviikolla 20.–26. toukokuuta

Tuottajaläänintaiteilija Patrik Ikäläinen ideoi Kaappaa kaveri taiteen maailmaan -kampanjan yhdessä Katja Lembergin kanssa. Kuva: Raimo Eerola/Kymen Sanomat.

Ota yhteyttä ystävääsi, jota et ole tavannut pitkään aikaan. Kutsu mukaan hänet, joka useimmiten viettää iltaansa yksin tai se ystävä, johon haluaisit tutustua lähemmin. Kaappaa kaveri kainaloon ja pyydä hänet mukaasi taiteen maailmaan. Ota suoraan yhteyttä kaveriisi tai laita kaverikutsu tapahtuman Facebook-sivulle.

Kaappaa kainaloosi pieni kaveri tai vanhusten palvelutalon asukas. Kaappaa kaveriksesi maahanmuuttaja tai kotikuntasi päättäjä. Haastakaa työporukalla kaveriorganisaationne ja kaapatkaa heidät yhteiselle matkalle taiteen maailmaan.

Lumoutukaa teatterissa, hiljentykää runon äärelle, hikoilkaa hevikonsertissa tai antakaa pulssin nousta jalkapallo-ottelun katsomossa. Taide ja kulttuuri tekevät hyvää – kaikissa muodoissaan.

Minne

Yhteinen matkanne taiteen ja kulttuurin maailmaan voi olla elokuvailta tai vaikkapa hetki kirjoittamasi runon äärellä. Voit ehdottaa omaa kulttuuritapahtumaasi Kaappaa kaveri-Facebook-sivulla.

Miten

Kutsutapa on vapaa mutta voit käyttää myös sähköistä Kaappauskorttia, jonka voit ladata Taiteen edistämiskeskuksen sivuilta.

Kampanjaviikko on suunniteltu vuosittain toistuvaksi maanlaajuiseksi tapahtumaksi. Ensimmäisen kerran viikkoa vietettiin viime vuoden toukokuussa.

 

Lisätietoja:
Patrik Ikäläinen, tuottaja-läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus, Kaakkois-Suomen toimipiste, p. 0295 330 874, patrik.ikalainen@minedu.fi