Osaamispolku: Kurjemäkikodissa taide osallistaa ja luo yhteisöllisyyttä

Kuvataiteilija Tea Tikka ja valokuvaaja Andréa Vannucchi työskentelivät keväällä 2013 osana Osaamispolku-hanketta Kurjenmäkikoti 2:ssa Turussa. Työskentelyn tuloksena osasto sai seinälleen Vuodenaikapuun ja vuodeosastoille valoa heijastavat kattomobilet.

 

Taiteilijoiden tavoitteena oli luoda viihtyvyyttä, virikkeellisiä ympäristöjä ja vahvistaa asukkaiden ja hoitohenkilökunnan yhteisöllisyyttä taiteen keinoin. Kurjenmäkikodissa tiistaina 21.5.2013 klo 13.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa Tikka ja Vannucchi esittelevät päiväsaliin ja vuodeosastolle valmistuneet taideteokset. Tilaisuudessa on mahdollista haastatella taiteilijoilta, projektiin osallistunutta Kurjenmäkikodin hoitohenkilökuntaa sekä klo 14.30 jälkeen toiminnanohjaajia, jotka tulevat käyttämään teoksia työssään.
 
Tea Tikan Vuodenaikapuu on vanhainkotiosaston yhteistilan seinälle maalattu suuri maalaus. Sen ilme vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Puussa on pieniä koukkuja vuodenaikojen yksityiskohtia esitteleville elementeille. Puun mukana tulee askartelulaukku, joka on pakkaus materiaaleja, työkaluja ja vinkkejä. Sen avulla henkilökunta, asukkaat ja omaiset voivat toteuttaa vuodenaikapuuhun osia, jotka kertovat vuodenaikojen vaihteluista.
 
Andréa Vannucchi tarkasteli kevään aikana vuodeosastopotilaiden arkea. Vannucchin valmistamat, auringonvaloa ja sateenkaaren värejä välkehtivät kattomobilet rauhoittavat vuodeosastoja ja tarjoavat virikkeitä osaston potilaille.
Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Kurjenmäkikotiin tiistaina 21.5.2013 klo 13.30. Osoite: Kurjenmäenkatu 4, talo 42, alakerta.
 
Kesäsadetta-mobile, kuva:Andréa Vannucchi
 
Vuodeaikapuu ja taiteilija Tea Tikka
 
 
Lisätiedot:
Anna-Mari Rosenlöf, taidekoordinaattori
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen toimipiste
anna-mari.rosenlof(at)minedu.fi, p. 0295 330908
 
Heli Karlsson
Yksikön esimies
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Vanhuskeskus 2, Kurjenmäkikoti 2 alakerta
p. 044 907 3660, heli.karlsson(at)turku.fi