Helsingin musiikkitalon taidekilpailun 1. vaihe ratkaistu

Valtion taideteostoimikunta julisti marraskuussa 2008 yleisen taidekilpailun, jossa haetaan ehdotuksia Helsingin Musiikkitaloon ja sen tontille sijoitettaviksi taideteoksiksi. Ensimmäinen kilpailuvaihe oli yleinen ideakilpailu. Siihen lähetetyistä ehdotuksista arvostelulautakunta on valinnut kilpailun 2. vaiheeseen kuusi ehdotusta, joiden tekijät ovat:

KARI CAVÉN, REIJO HUKKANEN, PEKKA KAUHANEN,  KIRSI KAULANEN, TAPIO KETTUNEN ja KARI SÖDÖ.

Yleinen ideakilpailu tuotti runsaan ja monipuolisen tuloksen: lähes 800 teosideaa kuvataiteen eri alueilta.  Musiikkitalon keskeinen sijainti Helsingin kaupunkikuvassa tekee taideteoksen suunnittelutehtävästä vaativan. Kilpailun luonteesta johtuen ehdotukset ovat tasoltaan ja sisällöltään vaihtelevia. Niissä näkyy kuvataiteen ilmaisukeinojen moninaisuus. Ehdotuksissa toistuvia teemoja ovat viitteet musiikin maailmaan ja paikan menneisyyteen. Myös Musiikkitalon logon muodot ja värit toistuvat useissa ehdotuksissa. Perinteinen monumenttiajattelu on usein korvautunut esittävyydellä ja leikillisyydellä. 

Kaikki kilpailuun saapuneet ehdotukset asetetaan näytteille myöhemmin ilmoitettavaan paikkaan tammikuussa 2010, kun kilpailun 2. vaihe on ratkennut.

Lisätietoja kilpailusta saa valtion taideteostoimikunnasta:

Puheenjohtaja Liisa-Maria Hakala-Zilliacus, p. 09 - 1607 7497 / 050 - 5020 841
Sihteeri Erika Hyyryläinen,  p. 09 - 1607 7026 / 0400 - 847 026