Next level -erikoisnumero tekee tunnetuksi Helsinkiä valokuvataiteen kaupunkina

Suomalainen uusi kulttuuripolitiikka edustaa muutosta pois melankolisesta sosiaalisesta realismista. Tilalle on tullut terveellinen, nykyaikainen kaupunki, joka houkuttelee puoleensa käsityöläisiä, taiteilijoita ja muita luovia sieluja. Käyttöön on otettu valokuvauksen kieli. Näin avaa Next level -julkaisu teemanumeronsa Helsingistä valokuvataiteen kaupunkina.

Esittelynsä saavat 27 valokuvataiteilijaa, 57 galleriaa, valokuvataiteen korkeakoulutus ja alan museot. Erityismaininnan saa Kiasma nostamalla esiin Esko Männikön valokuvat pohjoisen Suomen yksinäisistä miehistä ja samaa juurta olevat Eija-Liisa Ahtilan videoteokset ja elokuvat. Kanteen on päässyt vedentutkijan tyttären Susanna Majurin kiehtova vedenalaistyö.

Jorma Puranen on valokuvannut 1600-1800-luvuilta peräisin olevia muotokuvia "väärällä" tavalla käyttäen voimakkaasti heijastavaa valoa tehokeinona. Valokuvan kannalta viimeiset viitisentoista vuotta ovatkin merkinneet sen vakiintumista kuvataiteen valtavirtaan, kirjoittaa Timo Valjakka. Tästä kehityksestä kertoo osaltaan myös se, että julkaisu on saanut tukea, ei valokuvataide- vaan kuvataidetoimikunnalta.

Suomalainen valokuvataide voi hyvin, helsinkiläinen valokuva toimii, toteaa julkaisun toimittaja Sheyi Antony Bankale.
http://nextleveluk.com

Julkaisu on myynnissä mm. Akateemisessa kirjakaupassa.