Kansallisoopperan hallitukseen neljä uutta jäsentä

Suomen Kansallisoopperan säätiön uudessa hallituksessa on neljä uutta ja neljä edelliseltä kaudelta jatkavaa jäsentä. Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtaja Leif Jakobsson on yksi uusista jäsenistä.

Huhtikuussa aloittaneen uuden hallituksen toimikausi on kolme vuotta. Suomen Kansallisoopperan säätiön hallituksen jäsenistä opetusministeriö nimittää puheenjohtajan ja neljä jäsentä. Helsingin kaupunki nimeää kaksi ja Espoo ja Vantaa kumpikin kaksi jäsentä.

Puheenjohtajana toimivan Sirkka Hämäläinen-Lindforsin lisäksi oopperan säätiön hallituksessa jatkavat ylijohtaja Lasse Arvela, toimitusjohtaja Pentti Kivinen, teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen. Uusiksi jäseniksi on nimetty kansanedustaja Hanna-Leena Hemming, Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtaja Leif Jakobsson, viestintäpäällikkö Meri-Tuuli Kousa ja kansanedustaja Tapani Mäkinen.

Hallituksen työhön osallistuvat lisäksi esittelijänä Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen sekä henkilökunnan nimeäminä jäseninä vs. näyttämömestari Panu Sirkiä, orkesterimuusikko Patrik Stenström ja tanssija Jouka Valkama. Hallituksen sihteeri on Suomen Kansallisoopperan lakimies Anita Prusila.

Lähde: YLE  Uutiset