Heli Ryhäsen veistosinstallaatio Jyväskylän Sinettiin

Kuvanveistäjä Heli Ryhäsen veistosinstallaatio Tasapainoilua julkistetaan keskiviikkona 10. helmikuuta klo 12.00 Jyväskylän vero- ja työvoimatalo Sinetissä, Vapaudenkatu 58. Ryhänen on toteuttanut veistosinstallaation Tasapainoilua Sinetin pääporrasaulaan valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä. Teoksen materiaaleina ovat keinonahka, teräs ja liike.

Taiteilija kertoo teoksestaan:"Vero- ja työvoimatoimistossa asioidessamme kasvomme ovat yleensä peruslukemilla, otsallamme ehkä kylmä hiki. Sinetin pääporrashuoneeseen suunnittelemani  teos Tasapainoilua tuo tilaan toisenlaista asennetta. Teoksessa seitsemän ihmishahmoa tasapainoilee elämän keinulaudalla, välillä painovoimaakin uhmaten. Kaikilla on vastapainonsa ja ilmavirtauksen vaikutuksesta jokainen pari pyörii akselinsa ympäri. Luonnollista kokoa suuremmat hahmot ottavat koko viisitoista metriä korkean tilan hyväntuulisuudellaan leikiten haltuun."

Kuvanveistäjä Heli Ryhänen on syntynyt 1971 Iisalmessa ja asuu Tampereella. Hän on osallistunut  useisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin yhteisnäyttelyihin vuodesta 1992 lähtien. Taiteilijan viimeisin yksityisnäyttely oli 2009 Tampereella Taidesalonki Husassa. Heli Ryhäsen teoksia on mm. Tampereen Nykytaiteen museossa, Kankaanpään ja Espoo kaupunkien kokoelmissa ja Valtion taidekokoelmassa.

Lisätietoja ja painokelpoisia kuvia teoksesta:

Taidesihteeri Erika Hyyryläinen, valtion taideteostoimikunta
p. 09 - 1607 7026 / 0400 - 847 026
erika.hyyrylainen(at)minedu.fi