Taiteilija Terike Haapoja toi metsän Teatterikorkeakouluun

Kuvataiteilija Terike Haapojan reaaliaikaista verkkotekniikkaa hyödyntävä teos Katoava maisema on julkistettu Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksen aulassa (Lintulahdenkatu 3, Helsinki).

Terike Haapoja: Katoava maisema, still-kuva 15.9.2008Kuvataiteilija Terike Haapojan reaaliaikaista verkkotekniikkaa hyödyntävä teos Katoava maisema on julkistettu Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksen aulassa (Lintulahdenkatu 3, Helsinki).

Teoksen tilaaja on valtion taideteostoimikunta. Katoava maisema on ensimmäinen verkkotekniikkaa hyödyntävä teos valtion taidekokoelmassa.

Katoava maisema rakentuu luonnonmaisemaa reaaliajassa esittävästä video- ja  
äänikuvasta. Vuodenaikojen mukaan hitaasti muuttuva videokuva on nähtävissä laitoksen aulaan sijoitetulta taulumaiselta näytöltä. Äänimaisema on kuultavissa aulatilaan johtavassa  portaikossa. Taideteos on esillä ainoastaan Teatterikorkeakoulun tilassa, ei verkkosivuilla.

Terike Haapoja (s. 1974) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee videoiden, tilateosten, kokeellisten esitysten ja installaatioiden parissa. Haapoja on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2006 ja teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun esitystaiteen ja -teorian koulutusohjelmasta vuonna 2004.

Lisätietoja:
www.katoavamaisema.fi 
www.terikehaapoja.net

Terike Haapoja, puh. 050 405 8341

Erika Hyyryläinen, valtion taideteostoimikunta,
puh. (09) 1607 7026

Lehdistökuva teoksesta: Katoava maisema, still-kuva 15.9.2008