Risto Ruohoselle jatkokausi Valtion taidemuseon ylijohtajana

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteiden maisteri, ylijohtaja Risto Ruohosen (54) toiselle virkakaudelle Valtion taidemuseon ylijohtajaksi 1.9.2011 - 31.8.2016 väliseksi määräajaksi.

Risto Ruohonen on toiminut Valtion taidemuseon ylijohtajana vuodesta 2006. Sitä ennen hän toimi opetusministeriön kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osaston taide- ja kulttuuriperintöyksikön päällikkönä.

Ruohonen on aiemmin työskennellyt Turun kaupungin kulttuuritoimenjohtajana, Vantaan kaupungin kulttuuritoimiston kulttuuritoimen johtajana, Lahden kaupunginteatterin hallintojohtajana ja teatterijohtajana, Helsingin kaupunginteatterin hallintojohtajana ja teatterijohtajana, taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajana sekä opetusministeriön neuvottelevana virkamiehenä.

Ylijohtaja toimii Valtion taidemuseon päällikkönä ja johtaa sekä kehittää Valtion taidemuseon toimintaa sekä vastaa siitä, että taidemuseolle kuuluvat tehtävät hoidetaan tuloksellisesti. Valtion taidemuseoon kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Sinebrychoffin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Kuvataiteen keskusarkisto.

Lähde: OKM viestintä