Berndt Arell Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajaksi

Berndt Arell. Kuva: Petri Virtanen / KKAOpetusministeriö on määrännyt Nykytaiteen museo Kiasman johtajan Berndt Arellin hoitamaan Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajan tehtävää 1.1.2009 alkaen nykyisen toimikuntakauden, vuoden 2009 loppuun. Arell hoitaa tehtävää sivutoimisesti museonjohtajan toimensa ohella.

Ministeriö on myöntänyt eron nykyiselle puheenjohtajalle, FT Hannu Sahalle, joka siirtyy vuoden 2009 alusta kansanmusiikin professoriksi Sibelius-Akatemiaan.

Berndt Arellin valinta Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajaksi edeltää organisaatiossa toteutettavaa hallinnon uudelleenjärjestelyä. Useita muutosvaiheen taideorganisaatioita johtanut Arell toteaa, että työ Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajana on erityisen kiinnostavaa juuri tällaisella hetkellä. "Olen iloinen siitä, että voin omalla panoksellani puheenjohtajana vaikuttaa siihen, miten Taiteen keskustoimikunta pystyy jatkamaan ansiokasta toimintaansa muuttuvassa toimintaympäristössä", kommentoi Arell.

FM Berndt Arell (s. 1959) on toiminut Nykytaiteen museo Kiasman johtajana vuodesta 2007 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Helsingin kaupungin taidemuseon johtajana ja on aiemmin toiminut mm. Turun taidemuseon ja Pohjoismaisen taidekeskuksen johtajana sekä Pohjoismaisen akvarellimuseon johtajana Göteborgissa. Arellilla on myös useita luottamustehtäviä.