HAILUOTO TEATTERIFESTIVAALI 2013

Hailuoto Teatterifestivaali järjestetään seitsemännen kerran

Hailuoto Teatterifestivaali järjestetään 26. - 28.7.2013. Viikonlopun mittainen festivaali pitää sisällään festivaalin kotiteattereiden, Juha Hurmeen Suomen kiinalaisen teatterin ja Matti Rasin Keittiötyöryhmän uutuusensi-illat ja ison joukon vierailuesityksiä. Odotetuimpana vieraana Kristian Smedsin luotsaama Smeds Ensemble, joka tuo festivaalille kolme esitystä, joista kahden ”work in progress” –tyyppisen esityksen lopullinen muoto rakentuu vasta Hailuodon omaleimaisessa ympäristössä. Edellisvuosien tapaan festivaalin tärkeään antiin kuuluvat myös kuvataidenäyttely, seminaari, iltamat ja elokuvayö.  Festivaali starttaa 22.7 viikon mittaisella harjoitusleirillä, jonne saapuu näyttelijöitä, talkoolaisia ja festivaalin tukijoukkoja ympäri Suomea.

Juha Hurmeen, Matti Rasin ja Jouni Rissasen johtama festivaali satsaa tänä vuonna erityisesti vahvojen naistaiteilijoiden tilausteoksiin. Festivaalin haasteen ovat ottaneet vastaan mm. runoilija Heli Slunga, näyttelijä Laura Rämä, kuvataiteilija Paula Ollikainen ja muusikko/laulaja Petra Poutanen - Hurme.  Seminaarivieraina luennoivat Terra Potatis; katsaus Algoth Untolan ihmeelliseen elämään (Hurme, Känkänen), kulttuurin- ja historiantutkija Jaana Kouri ja muusikko Antero Mentu. Festivaalin kirkkaimpiin helmiin kuuluvat myös aidot ja hikiset Urheiluiltamat, joita väliajan jälkeen ryhdittää tanssiorkesteri Kurikan Ryhti.

Festivaalin keskeisinä järjestäjinä toimivat TAIKE, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipiste ja Festivaaliyhdistys Luovontunkki ry. Taustatukea saadaan Hailuodon kunnalta ja paikallisilta asukkailta. Taloudellista tukea festivaali on saanut mm. Opetusministeriöltä.

Pieni festivaalin sisäinen ohjelman muutos Hailuoto Teatterifestivaalin ohjelmistossa.

Hailuoto Teatterifestivaalin harjoitusleiri ja valmistautuminen viikon päästä pidettävään festivaaliin käynnistyi tänään sunnuntaina 21.7. Festivaalin ohjelmisto on täsmälleen sama kuin aikaisemmin keväällä julkaistussa ohjelmassa mutta Smeds Ensemblen toinen esitys lauantailta siirtyy sunnuntaiksi. Vincent van Gogh on the road esitys, joka sisältää musisointia ja liikuntoa kuvataiteilija Kalervo Palsan hengessä esitetään sunnuntaina 28.7 välittömästi  Nylen & Linkola esityksen jälkeen. Syy siirtoon on esiintyjän yhtäaikainen keikka muualla Suomessa. Sen sijaan Villin Lännen Show eli kuvanveistoluento isojen poikien tyyliin säilyy ohjelmapaikallaan lauantaina 27.7. klo 16.00. Yleisölle tarkempia tietoja paikanpäällä Hailuodossa antaa festivaalin lipunmyyntipiste.

OHJELMATIEDOT: www.hailuototeatterifestivaali.com

Lisätiedot:

Näyttämötaiteen läänintaiteilija Jouni Rissanen 0295 330 864

Luovontunkki ry:n puheenjohtaja Hanna Hautala +358440534430