Satakunnan taidetoimikunta jakoi vuoden 2009 Luomuna-palkinnot

Satakunnan taidetoimikunta on myöntänyt Luomuna 2009 -palkinnon porilaiselle urkutaiteilija Juhani Romppaselle, nuortenkulttuuripalkinnon Rauman Poikasoittokunnalle ja lastenkulttuuripalkinnon sirkustaiteilija Antti Tuomennolle Köyliöstä. Luomuna-palkinto on 5 000 euroa, nuortenkulttuuripalkinto ja lastenkulttuuripalkinto kumpikin 2 000 euroa.

Pori Organ Festivaalin taiteellisella johtajalla Juhani Romppasella on ollut avainrooli siinä, että Keski-Porin kirkko on nykyisin merkittävän kansainvälisen urkutapahtuman näyttämönä. Vuonna 2007 valmistuneet 58-äänikertaiset, ranskalaisromanttista perinnettä edustavat urut ovat kirkon tiloissa osoittautuneet täysosumaksi. Seurakuntasoitin on luontunut taitajien käsissä hienonhienoihin, korkeatasoisiin tulkintoihin. Myös Romppanen on isäntänä näyttänyt osaamisensa kotijumalinaan varsinkin Charles-Marie Vidor, Marcel Dypré ja Louis Vierne.   

60-vuotiaan Rauman Poikasoittokunnan toiminnan kulmakivinä ovat sekä pysyvyys että vaihtuvuus: pitkäjänteisen musiikinharrastuksen rinnalla soittajien joukkoon ilmoittautuu vuosittain tukku innokkaita nuoria.

Koulutuksen erityispiirteenä on C-orkesterilaisten harjoitusten aloittaminen ilman soittimia -  yhteishenkeä, yksilöllisyyttä ja ilmaisurohkeutta vahvistaen. Taiteellisen tason järjestelmällinen kehittäminen on kahden viime vuoden aikana tuonut soittokunnalle mm. kaksi Suomen mestaruutta.

Sirkus-, kuva- ja monialataiteilija Antti Tuomento Säkylästä aloitti taidetoimikunnan lastenkulttuuripalkinnon arvoisella tavalla taikurina jo kahdeksanvuotiaana ja nuorallakävelyn kuusi vuotta myöhemmin.
Hurjista tempuistaan tunnettu Tuomento on erikoistunut esiintymään lapsille. Hän osallistaa lapsia tulevaisuuden taiteen tekijöiksi ja käyttäjiksi satukirjamaisen Pelimannimäkensä ihastuttavilla härveleillä ja rakennelmilla, romuilla, leluilla, eläimillä, sirkustempuilla ja taidenäyttelyillä. Hän levittää tätä iloisen mielen taiteilijuuttaan myös taika- ja sirkuskursseillaan sekä luovuuskoulupäivillään, jolloin oppiaineisiin niveltyvät luovat sovellutukset höystävät arkisia oppitunteja.