Etelä-Savon vuoden nuori tulokas 2008 kuvataiteilija Anna Rummukainen

Vuoden 2008 Etelä-Savon nuoren taiteilijan palkinto myönnetään kuvataiteilija, taiteen perusopettaja Anna Rummukaiselle, Ristiinasta.

Vuoden nuoren tulokkaan palkinto jaetaan nyt kolmannen (3.) kerran. Idea palkinnosta syntyi, kun pohdittiin kuvataiteen ja erityisesti alueen nuorten kuvataiteilijoiden esille nostamista ja kannustamista. Palkinto syntyi Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon aluerahaston, Etelä-Savon taidetoimikunnan ja galleristi, taideyrittäjä Ari Hännisen yhteistyönä.

Alueen taidetoimijat haluavat tällä yhteistyöllään luoda nuorelle kuvataiteilijalle mahdollisuuden keskittyä omaan tuotantoonsa ja sen esittämiseen antamalla työskentelyrahan ja näyttelypaikan.

Ristiinalainen Anna Rummukainen on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun kuvataiteen yksiköstä ja hän on suorittanut Lahden amkn Muotoiluinstituutissa taiteen perusopettajan tutkinnon. Anna on esiintynyt opinnäytetyönäyttelyn jälkeen ryhmänäyttelyissä ja pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä: viime keväänä oli "Nauru", Galleria Pihattossa Lappeenrannassa ja opiskeluaikana "Leikitäänkö kotista" GalleriArissa Mikkelissä.

Palkinto toimikoon kannustimena nuorelle taiteilijalle toimia edelleen Etelä-Savossa rikastaen ja monipuolistaen työllään alueemme kuvataidetta.