Etelä-Savon taidetoimikunta jakoi Kolonni-palkinnon

Vuoden 2009 Kolonni-palkinnon saajat ovat emeritus professori, arkkitehti Kaj Nyman ja johtaja Jussi Palonen Art & Design Villas -kokonaisuudestaan Anttolanhovissa. Art & Design Villas – hanke toimii hyvänä esimerkkinä aluesuunnittelun, perinteisen kuvataiteen sekä rakennustaiteen yhdistämisestä.

Art & Design Villas on ottanut ansiokkaasti laadukkaan taiteen arkkitehtuurin olennaiseksi osaksi. Se on projekti, jossa suunnittelijat, rakennuttajat ja koulutus ovat tehneet esimerkillistä yhteistyötä. Emeritus professori Kaj Nyman, Oulun yliopiston arkkitehtikoulutus sekä johtaja Jussi Palosen luotsaama matkailuun ja hvyinvointiin toimintaansa perustava yritys ovat tehneet korkealuokkaista yhteistyötä ympäristön, rakentamisen ja taiteen yhteensovittamisessa.

 Etelä-Savon taidetoimikunta yhdessä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan taidetoimikuntien kanssa jakavat kerran kolmessa vuodessa Kolonni-rakennus- ja ympäristötaiteen palkinnon. Palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota korkealuokkaisiin arkkitehtuuri- tai ympäristötaiteen kohteisiin Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa.