Pohjois-Savon taidetoimikunta myönsi vuoden 2011 taidepalkinnon

Pohjois-Savon taidetoimikunta jakaa vuoden 2011 taidepalkinnon Pro Mylly ry:lle. Taidepalkinnon myöntämisellä taidetoimikunta haluaa tukea Pro Mylly ry:n arvokasta toimintaa ja tuoda esille yhdistyksen merkittävää tehtävää maakunnassa.

Pro Mylly-yhdistyksen tehtävänä on vuokrata tiloja Kuopion satamassa olevassa kiinteistössä ja muutoinkin edistää sellaisia toimintoja ja tapahtumia, jotka tukevat siellä olevien yrittäjien ja toimijoiden tavoitteita.

Noin 50 luovan alan yrittäjää käsittävän Myllyn toiminta on ollut esimerkillistä myös valtakunnallisesti. Erityisesti kiinnostusta on herättänyt yrittäjien monipuolisuus. Tiloissa työskentelee eri luovien alojen taiteilijoita, käsityöläisiä, yrityksiä, yhdistyksiä sekä hankkeita.

Pro Myllyn vieraana on käynyt tutustumassa ja mallia ottamassa muualtakin maastamme tahoja, jotka ovat suunnitelleet vastaavaa toimintaa.

Yhdistys perustettiin vuonna 2009. Se tekee lähes vapaaehtoisvoimin erittäin arvokasta työtä pitäessään yllä Myllyn toimintaa, järjestämällä myyjäisiä, avoimien ovien päiviä ja tiedottamalla Myllyssä olevista tekijöistä. Kaikki nämä yhdistyksen toiminnot edistävät luovien alojen, taiteilijoiden ja käsityöläisten työmahdollisuuksia ja menestymistä.