Taiteen edistämiskeskuksen Mikkelin sivutoimipiste jatkaa prosenttitaiteen tiedotustyötä syksyllä Savonlinnassa.

3. syyskuuta alkaen Linnankatu 9 vanhassa Putkassa voi tutustua julkisen rakentamisen hankintamalleihin ja esimerkkitapauksiin, sekä paikallisen taideyhdistys Ars Nova ry:n taiteilijoihin ja teoksiin.

Kuukauden teemaviikkojen aiheina mm. kuvataide, lastenkulttuuri, nuorisoteatteri, apurahat ja residenssit. Tapahtuman aikana järjestämme myös asiantuntijatapaamisia, tiedotusta ja keskustelua, tarkemman ohjelman löytää osoitteesta:
www.taike.fi/web/etela-savo/tapahtumat

Prosenttitaiteen tiedotustilaisuudet ovat Taiteen edistämiskeskuksen ja läänintaiteilija Anu-Anette Varhon (rakennustaide ja visuaalinen ympäristö) järjestämiä, maksuttomia yleisötapahtumia. Tiedotusta pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisesti ja helposti saavutettavasti ja siihen liittyy aina myös alueemme ammattitaiteilijoiden esiin nostaminen. Tavoitteena on tehdä aihe tutummaksi ja edesauttaa taidehankintojen syntymistä.

Hanke alkoi vuonna 2012 Prosenttitaide ja rakennettu ympäristö -seminaarilla, jonka yhteydessä järjestettiin alueen ammattitaiteilijoita esittelevä Pecha Kucha Night. Tänä vuonna Mikkelin torin Taidekontissa järjestettiin huhtikuussa tiedotusta ja näyttely, johon kerättiin esimerkkitapauksia Oulusta, Salosta, Joensuusta ja Kuopiosta.  Lisäksi kontissa jaettiin tietoa eteläsavolaisista ammattitaiteilijoista ja Taiteen edistämiskeskuksen toiminnasta. Taidekontissa järjestettiin myös alueemme vaikuttajille asiantuntijatapaaminen Pohjois-Karjalan kuvataiteen läänintaiteilijan Hannu Aaltosen johdolla.

 

Lisätiedot:

Anu-Anette Varho, p. 0295 330 925, anu-anette.varho@minedu.fi

Läänintaiteilija, rakennustaide ja visuaalinen ympäristö

Taiteen edistämiskeskus Mikkelin sivutoimipiste