Keski-Suomen taidetoimikunta jakoi Vuoden kulttuuriteko -palkinnon

Keski-Suomen taidetoimikunta on myöntänyt Vuoden kulttuuriteko -palkinnon viitasaarelaiselle taiteilijaresidenssi Miekkaniemelle. Palkinnon arvo on 1500 euroa.

Ilpo Laitisen ja Tiina Väinölän ylläpitämä Kotimajoitus Miekkaniemi on Suomen ensimmäinen rytmimusiikin taiteilijaresidenssi, jonka vahvoja alueita ovat olleet etenkin blues ja jazz. Miekkaniemen vieraita ovat olleet lukuisat koti- ja ulkomaiset huipputason taiteilijat.

Residenssitoiminnan ohella Miekkaniemen tärkeänä työsarkana on konserttien ja tapahtumien järjestäminen, ja näin se rikastuttaa jatkuvasti viitasaarelaista kulttuurielämää. Miekkaniemen maine on levinnyt laajalle muusikoiden keskuudessa. Vanha kauppahuone tunnetaan tunnelmallisena konserttipaikkana, jossa toimitaan pelkästään musiikin ehdoilla, ehkä pienen, mutta aina vastaanottavaisen yleisön edessä.

Ilpo Laitisen ja Tiina Väinölän ohella Miekkaniemen yhteydessä ansaitsee kiitoksen myös Ilkka Rantamäki, jonka läänintaiteilijakaudella on ollut suuri merkitys residenssi- ja konserttitoiminnan synnyssä ja kehittämisessä.