Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Harrastajateatterikatselmus 2013

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Harrastajateatterikatselmus järjestetään tulevana viikonloppuna 30.8 – 1.9 Kuusamossa.

 Katselmukseen on valikoitunut esiraadin valintojen perusteella viisi esitystä. Tallenteen esivalintaan lähetti kaikkiaan 14 ehdokasta.

Mukana ovat Pudasjärven Näyttämön Rakas pappimme, Kajaanin Harrastajateatterin Oikeusjuttu, Ylivieskan lukioteatteri Lutten koulusurmaaja teemaan pureutuva Bang, bang you`re dead,

Raahen Teatterin Pentti Saarikosken kuunnelmasta näyttämökantaesityksen saanut Kuikan pelto sekä Kuusamon Näyttämön kesäteatteriesitys Harmaat pantterit. Katselmuksen raadissa toimivat näyttelijä-ohjaaja Saija Jäntti, näyttelijä Antti Laukkarinen ja näyttämötaiteen läänintaiteilija Jouni Rissanen.

Katselmuksen yhteydessä järjestetään neljä harrastajille suunnattua teatteritaiteen kurssia (lavastus, teatterilaulu, stand up ja näyttelijäntyö) sekä seminaari, johon on lupautunut alustajaksi Oulun kaupunginteatterin johtaja Mikko Kouki, joka haastaa kuulijansa dialogiin omasta taiteellisesta urastaan. Ennakkoilmoittautumisen perusteella kaikille kursseille on runsaasti tulijoita.

Katselmuksen tarkoituksena on olla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan harrastajat yhteen kokoava koulutuksellinen teatteritaiteen tapahtuma, jolla lisätään harrastajien keskinäistä vuorovaikutusta ja osaamistasoa sekä haetaan teattereille lisänäkyvyyttä pohjoisessa kulttuuritarjonnassa. Harrastajateatterikatselmuksen isäntänä toimii Kuusamon Näyttämö. Keskeisiä tukijoita ovat Taike Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipiste, Kuusamon kaupunki, Suomen Harrastajateatteriliitto ja Sokos Hotels Kuusamo. Katselmuksen odotetaan myös runsaasti teatterikärpäsen puraisemaa yleisöä.

 

Lisätiedot: www.kuusamonnäyttämö.fi