Kahvikuppimaailmat avautuvat Rauhankallion ryhmäkotiin

Kuvataiteilija, kuvittaja Keanne van de Kreeke suunnitteli Osaamispolun työjakson aikana osallistavan käyttötaideteoksen Rauhankallion ryhmäkotiin Somerniemelle. Kahvikuppimaailmat -teoksen ajatus lähtee erilaisten ihmisten kohtaamisesta kahvikupin äärellä.


Tutustumista Kahvikuppimaailmoihin Rauhankalliossa.
 

Teos sai alkunsa keskusteluista vanhusten kanssa, joissa korostuivat toive arjen piristämisestä sekä yllätysten kaipuu. Lisäksi taiteilija halusi luoda yksikön henkilökunnalle teoksen, jota voitaisiin käyttää arjessa asukkaiden kanssa. Yllätyksellinen laatikkoon pakattu teos koostuu muun muassa kuvitetuista ja tunnusteltavista elämyskiekoista, erilaisista aistipalloista sekä ideakortista, jonka avulla saa vinkkejä laatikon käyttöön.

Teoksen tarkoituksena on toimia apuna muistamiselle, keskustelulle ja aistien virkistämiselle. Kahvikuppimaailmojen avulla niin hoitoyksikön asukkaat, hoitajat kuin omaisetkin saavat uusia ideoita, elämyksiä ja inspiraatiota arjen hetkiin.

Teos innostaa myös sukupolvien väliseen kohtaamiseen. Rauhankallion ryhmäkodin pihapiirissä on päiväkoti ja rakennuksen yläkerrassa toimii esikouluryhmä. Teoksen äärellä vanhukset ja lapset voivat yhdessä jakaa kokemuksia ja luoda uutta.

Kahvikuppimaailmat on osa Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipisteen koordinoimaa Osaamispolku-hanketta, jossa taiteilijoita ohjataan työskentelemään vanhustyössä taiteen keinoin. Hankkeessa on työskennellyt 17 taiteilijaa eri puolilla Varsinais-Suomea.

Kahvikuppimaailmat -teos valmistuu taiteilijan työhuoneella.

 

Teoksen esittelytilaisuus pidettiin Rauhankallion ryhmäkodissa perjantaina 30.8.2013.

Lisätietoja: kuvataiteilija, kuvittaja Keanne van de Kreeke, p. 050 3423 971, keanne_mei@yahoo.com

taidekoordinaattori Anna-Mari Rosenlöf, p. 0295 330 908, anna-mari.rosenlof@minedu.fi