Bothnia Biennaleen odotettua enemmän hakemuksia

Bothnia Biennale (9.9.-19.10.2014) on Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) Pohjanmaan toimipisteen käynnistämä hanke. Ensimmäinen Bothnia Biennale; Matkalla, on kutsunut taiteilijoita tulkitsemaan matkaamisen eri käsitteitä visuaalisten taiteiden, esittävien taiteiden, musiikin ja sanataiteen kautta.

Ohjelmistossa tulee näkymään eri taiteenalojen ennakkoluuloton yhdistäminen, yhteisöllinen toiminta ja kansainvälisyys. 

Taiken Pohjanmaan toimipisteen Kansainvälisen yhteistyön läänintaiteilija Norah Nelson on tyytyväinen hakemusten määrään

”…. vastaanotimme yli 60 hakemusta jopa 12:sta eri maasta ja aina Honolulusta asti!
Olen ollut vaikuttunut hakemusten tasosta ja monipuolisuudesta. Ilahduttavaa on ollut myös se,
kuinka eri alojen taiteilijat ovat tarttuneet poikkitaiteellisuus-ideaan ja lyöttäytyneet yhteen ideoimaan yhteistyön merkeissä.”

Hakemukset jurytetään työryhmän kesken johon kuuluu edustajia Vaasan kaupungin kulttuuritoimesta, Pohjanmaan tanssin aluekeskuksesta ja Seinäjoen taidehallilta. Taiteilijavalinnat julkistetaan lokakuussa 2013.

Biennale levittäytyy eri tiloihin ympäri Pohjanmaata, Etelä-Pohjanmaata ja Keski-Pohjanmaata, joihin kuuluvat mm. Tikanojan pihakappeli, Käsityöntalo Loftet, Valokuvagalleria Ibis, Varikko galleria Seinäjoella, Lapuan Vanha Paukku ja Kuddnäsin museo ja Galleria Raatihuone Uusikaarlepyyssä.

 

Lisätietoja:

Norah Nelson

Kansainvälisen yhteistyön läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Pohjanmaan toimipiste
p. 0295 330 811
norah.nelson@minedu.fi

 

http://www.taike.fi/fi/web/pohjanmaa/bothnia-biennale

Bothnia Biennalen blogi:
http://bothniabiennale.blogspot.fi