Taiteilijaprofessori Reija Hirvikoski johti lavastussuunnittelun maailmannäyttelyn kuratoinnin

Richard III/ Lavastus- ja pukusuunnittelu Tom Piper/ Old Vic & BAM 2012/UK. Kuvaaja Tom Piper.

World Stage Design -näyttely esittelee alkuperäisiä puvustuksia, nukketeatterihahmoja, piirustuksia, maalauksia, valokuvia ja esitystaiteen valaistus-, video- ja ääniratkaisuja. Osallistujia on yli sata 30 maasta. Näyttely on esillä 8.–14. syyskuuta Royal Welsh College of Music & Drama -oppilaitoksessa Cardiffissa Isossa-Britanniassa.

”Kyseessä on suurin Britanniassa koskaan järjestetty alan tapahtuma”, kertoo Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijaprofessori Reija Hirvikoski. ”Näyttelyyn oli ehdolla noin 700 esitystaiteen teosta yli 50 maasta ympäri maailmaa. Raati valitsi niistä sata”. Hirvikoski toimi näyttelyn kuraattoriryhmän ja palkintoraadin puheenjohtajana.

Suomesta näyttelyyn valittiin pukusuunnittelijat Pirjo Valinen, Marja Uusitalo, Anna Sinkkonen ja Pirjo Liiri-Majava, lavastaja Antti Mattila sekä äänisuunnittelija Janne Auvinen.

Näyttelyn lisäksi Cardiffissa pääsee tutustumaan teatteri-, ooppera- ja tanssiesityksiin. Suomalaisesityksiä on kolme: työryhmän Pirjo Yli-Maunula, Jukka Huitila, Aake Otsala sekä Pirjo Valinen tanssi- ja äänipukuteos Susurro; työryhmän Leevi Lehtinen, Milla Virtanen sekä Anssi Laiho animaatio- ja tanssiteos It's All Over Now, Baby Blue sekä Otso Huopaniemen Google Translator -kieliteos LOVE.ABZ.

Lisätietoja: Näyttämötaiteen taiteilijaprofessori Reija Hirvikoski, p. 050 566 3995

http://www.wsd2013.com
http://www.wsd2013.com/exhibition/
http://www.wsd2013.com/biographies/