Kulkulupa tuo yhteen yleisön ja tekijät

Tiedotustilaisuus Logomossa / kuva: Tiia Suorsa

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kulkulupa avaa ovet yleisön ja taiteilijoiden vuoropuhelulle. Kulkijoilla on mahdollisuus päästä näkemään, miten taiteilijoiden teokset syntyvät ja mitä ajatuksia teosten takaa löytyy.

 

Yhteinen taidemaailma

 

Turku on kaupunkina kompakti, mutta taiteen tekijöitä riittää jo koulutustarjonnan vuoksi. Taiteilijat ja yhteisöt ovat hajallaan ympäri kaupunkia ja monet kaipaavat kontakteja sekä toisiin taiteilijoihin että yleisöön. Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen kertoo, että he tekevät yhteistyötä jo muun muassa Arte ry:n ja B-gallerian kanssa.

- Avoimuutta ja yhteistyötä lisää! Yhteistyössä on voimaa, painottaa Kotilainen.

 

Taiteesta halutaan myös helpommin lähestyttävää. Esimerkiksi Taidegraafikoiden Galleria Joellassa on siirretty myyntiarkisto takahuoneesta myymälän puolelle. Valokuvakeskus Perissä puolestaan on panostettu matalankynnyksen tapahtumiin. Vanhuksille on järjestetty valokuvaterapiaa ja nyt alkaa kaikille avoin sunnuntaisalonki.

- Pyrimme luomaan mukavan keskustelutilan, jonne voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan, jos ei halua osallistua itse keskusteluun, selventää Perin toiminnanjohtaja Sade Kahra.

 

Taiteilijoiden ääni
 

Kulkuluvassa voi tavata monenlaisia taiteentekijöitä konkareista opiskelijoihin. Viikonlopun aikana onkin mahdollisuus kokea monta tapaa taiteen näkemiseen - jo pelkästään Leaf Centerin sisällä.
 

- Olen työstänyt viime vuodet omaa kuvaa, mutta nyt on sellainen olo, että lähden tekemään jotain ihan muuta, pohtii Anna Nummi, joka opiskelee kuvataidetta Turun Taideakatemiassa. Hän on Leaf Centerin tuleva asukas. Tapahtuman aikana Anna on tavattavissa lopputyönäyttelyssään Taideakatemian Köysiratagallerialla.
 

- Yleensä taide näyttäytyy luonnollisena, minä vain löydän ja rajaan sen. Kun lähdetään oikein työstämään ja rakentamaan, tulee epäaitoa, puntaroi Leaf Centerin taiteilija, Mikko Juntura.

Mikko jakaa työhuoneen Toni R. Toivosen kanssa Leaf Centerin kolmannessa kerroksessa. Kummatkin työskentelevät toisinaan hengityssuojaimet päällä isokokoisten teosten äärellä, joten allergisimpien kannattaa valita toinen kohde.

- Kulkuluvan ajaksi yritämme raivata hieman enemmän liikkumatilaa ja valmiita töitä esille viereiseen huoneeseen. Vaikka eikö autenttinen ympäristö olisikin kiinnostavin?
 

Tapahtuma järjestetään jo 11. kerran viikonloppuna

7.–8.9. klo 11–17

Kerää Kulkuluvan kohteista leimoja ja voita taideaiheinen palkinto! Viidellä leimalla voit osallistua taideaiheisten palkintojen arvontaan. Leimakortin saat tapahtuman aikana Kulkuluvan kohteista.

www.kulkulupa.com