Perjantaina 27.9.2013 järjestetään Mikkelin ensimmäinen Guerrilla -valotapahtuma

Guerrilla Lighting -tempauksella halutaan kiinnittää huomiota kaupunkiympäristön valaistukseen ja osoittaa, että laadukkaan valaistuksen avulla on mahdollista saavuttaa viihtyisä ja turvallinen kaupunkiympäristö. Tarkoitus on herättää keskustelua ja luoda jännittävä tapahtuma kaupunkilaisille. Minkälainen rooli valaistuksella on Mikkelin keskustan kehittämisessä? Miten hyvin suunnitellulla valaistuksella voidaan korostaa kaupungin arkkitehtuuria?

Idea on lähtöisin Englannista (Martin Lupton) ja toteutuksia on nähty ympäri maailmaa. Suomessa tapahtumia on järjestetty mm. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Salossa ja Kouvolassa. Mikkelin tapahtuman kohteiden valaistukset suunnittelee paikallinen valaistussuunnittelija Elisa Partti (Valosilmä Ky), tapahtuman koordinaattorina toimii Taiteen edistämiskeskuksen rakennustaiteen ja visuaalisen ympäristön läänintaiteilija Anu-Anette Varho.

Tapahtuman päärahoittajana toimii Taiteen edistämiskeskuksen Mikkelin sivutoimipiste. Muut tukijat Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, Suur-Savon Sähkö Oy ja Valon kaupunki Jyväskylä -hanke.

 

Guerrilla Lighting Mikkelin Facebook -sivu

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Anu-Anette Varho

Läänintaiteilija,rakennustaide ja visuaalinen ympäristö

p. 029 533 0925

Taiteen edistämiskeskus, Mikkelin sivutoimipiste

Paukkulinna, Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli

anu-anette.varho@minedu.fi