Nils-Aslak Valkeapään juhlakonsertti marraskuussa Inarissa ja Helsingissä

Lipunmyynti Nils-Aslak Valkeapään juhlakonserttiin on alkanut.

Áillohačča 70-jagi riemut / Nils-Aslak Valkeapää -juhlakonsertti
la 9.11.2013, 19.00
Sajos, Inari

Juhlakonsertin solisteina ovat Johan Anders Bær, Ulla Pirttijärvi-Länsman ja Niko Valkeapää. Johan Anders Bær on karasjokelainen joikaaja joka teki pitkään yhteistyötä Nils-Aslak Valkeapään kanssa, osallistuen monille Áillohaksen kiertueille ja levytysprojekteihin. Ulla Pirttijärvi-Länsman ja Niko Valkeapää kuuluvat puolestaan saamelaismusiikin uuteen sukupolveen, joka ammentaa tuotantoonsa vaikutteita Nils-Aslak Valkeapään taiteesta.

Konsertin musiikista vastaa Áillohaš Doahkki, johon Paroni Paakkunainen on koonnut muusikoita jotka tekivät yhteistyötä Nils-Aslak Valkeapään kanssa. Áillohaš Doahkkissa musisoivat Paroni Paakkunainen, Esa Kotilainen, Ilpo Saastamoinen, Matti Kontio, Eerik Siikasaari ja Rune Leskinen.

Konsertti järjestetään myös Savoy-teatterissa, Helsingissä 7.11.2013 Etnosoi!-festivaalin yhteydessä. Konserttiliput Inarin ja Helsingin konsertteihin ovat myynnissä Lippupalvelussa www.lippupalvelu.fi. Lippuja on myynnissä ovella ennen konserttia rajoitettu määrä.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Maailman musiikin keskus/Etnosoi!, Taiteen edistämiskeskus, Lapin aluetoimipiste ja Saamelaiskäräjät / Saamelaismusiikkikeskus.

Lisätietoja: Anna Näkkäläjärvi-Länsman, Taiteen edistämiskeskus, saamelaiskulttuurin läänintaiteilija, anna.nakkalajarvi-lansman@minedu.fi, puh. +385 295 330 856 ja Anu Magga, Saamelaiskäräjät, Saamelaismusiikkikeskuksen suunnittelija, anu.magga@samediggi.fi, puh. +358 10 839 31 64.

http://www.sajos.fi

Tiedote (pdf, 265 kt)