Kirjoituskurssille runsaasti hakijoita

Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen järjestämälle Käsikirjoituksesta romaaniksi –kurssille on hakenut 30 kirjoittajaa.

Kiinnostus yllätti positiivisesti kirjailija Marko Hautalan, joka yhdessä Hämeen kirjallisuuden läänintaiteilija Päivi Haanpään kanssa vastaa kurssin toteutuksesta:

- Määrä ja taso olivat positiivinen yllätys! Alueella selvästi on tavoitteellisia kirjoittajia enemmän kuin mitä täkäläisten julkaistujen romaanien määrästä voisi päätellä. Monia kelpo käsikirjoituksia joudutaan tällä kertaa jopa karsimaan, joten kirjoittajakoulutuksille on varmasti tarvetta myös tulevaisuudessa.

Kurssilla tarjotaan inspiroivaa ja tietopohjaista lähiopetusta romaanipajojen muodossa sekä kirjailija- ja kustantajavierailuja. Vierailijoina ovat kirjailijat Antti Tuuri, Johanna Sinisalo sekä kustannustoimittaja Jussi Tiihonen (Kustannusosakeyhtiö Teos) ja kirjailija/osuuskunta-aktiivi J.S. Meresmaa (Osuuskumma-kustannus). Mukaan valitaan 10 kirjoittajaa ja valinnoista ilmoitetaan suoraan hakijoille 23.9. mennessä.

Tiedustelut:

Marko Hautala
marko.hautala@gmail.com