Mediataiteen taiteilija-apuraha Heta Kuchkalle

Heta Kuchkan installaatiosta Present (2012).

Valtion media-, sarjakuva- ja kuvitustaiteen toimikunta on jakanut vuonna 2014 alkavat mediataiteen taiteilija-apurahat. Toimikunnalle tuli 68 mediataiteen hakemusta ja apurahan sai 10 taiteilijaa.

Mediataiteen taiteilija-apurahan saaneet taiteilijat käyttävät töissään muun muassa liikkuvaa kuvaa, valokuvaa, ääntä ja robotiikkaa.

5-vuotinen taiteilija-apurahan sai Heta Kuchka, joka palkittiin jo vuonna 2006 vuoden nuorena taiteilijana. Kuchka on poikkeuksellisen tuottelias tekijä, joka käyttää töissään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa sekä piirroksia. Aiheina hänellä on ollut kuolema ja vanheneminen yhtä hyvin kuin nuoret ja heidän ajatuksensa. Kuchkan viimeaikaiset työt ovat syntyneet yhteisöllisistä lähtökohdista.

3-vuotisen taiteilija-apurahan saivat kuvataiteilijat Miia Rinne ja Tuomas A. Laitinen. Laitinen on kansainvälisesti suuntautunut tekijä, jonka tuotantoa on ollut esillä runsaasti viime vuosina. Hänen yksityisnäyttelynsä avautuu Espoon Modernin Taiteen Museossa ensi vuonna. Miia Rinne on tehnyt pitkään omaperäisiä filmikokeiluja, joista uusimmat ovat  Pori-Helsinki (2008-2010) ja Sea (2012).

Mediataiteen yksivuotisista apurahoista kolme jaettiin puolivuotisina, jotta useammat tekijät voisivat työskennellä turvatusti tämän ajan.

Valtion media-, sarjakuva- ja kuvitustaiteen toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimistä. Se päättää mediataiteen taiteilija-apurahoista sekä muista alan taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista.

Viisivuotinen
Kuvataiteilija Heta Kuchka, Helsinki

Kolmivuotinen
Kuvataiteilija Miia Rinne, Helsinki
Kuvataiteilija Tuomas A. Laitinen, Helsinki

Yksivuotinen
Kuvataiteilija Diego Bruno, Helsinki

Puolivuotinen
Mediataiteilija Jaakko Pesonen, Helsinki
Taitelija Pekka Isorättyä, Tornio
Taiteilija Teija Isorättyä, Tornio
Kuvataiteilija Outi Sunila, Helsinki
Kuvataiteilija Hanna Ojamo, Raasepori
Kuvataiteilija Arttu Merimaa, Helsinki


Lisätietoja:
erityisasiantuntija Mari Karikoski
mari.karikoski@minedu.fi, puh. 0295 330 706