Hitaasti Hämeestä -näyttelysarjan lokakuun taiteilija

"501" Kaulakoru, materiaali titaani. Kuva Teemu Töyrylä.

Hitaasti Hämeestä -näyttelysarja esittelee hämäläistä muotoilua ja taidekäsityötä Lahden kaupungin pääkirjastolla. Lokakuun 2013 näyttelyssä on esillä Juha Loikalan koruja.

Näyttelysarjan viidennessä esittelyvuorossa on lahtelaisen alansa huippuammattilaisen Juha Loikalan titaanisia koruja. Esillä on sormuksia, kaulakoruja ja riipuksia.

Lahtelainen kultaseppä, muotoilija Juha Loikala on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta, muotoiluinstituutin kultasepänalan laitokselta vuonna 1999. Hän on valmistumisestaan saakka toiminut yrittäjänä sekä sivutoimisesti opettajana ja asiantuntijana Koulutuskeskus Salpauksessa. Hänen erikoisalaansa ovat tarkkaa käsityötä ja teknistä taitoa vaativat korut. Materiaalitietämyksensä ansiosta hän työstää laajasti eri metalleja, titaania, jalometalleja ja terästä. Näyttelyssä on esillä titaanisia koruja, joiden tekniikat vaihtelevat sorvauksesta, heittoprässäykseen ja titaaninhitsaukseen. ”Tavoitteeni on, että asiakas saa kauniin ja käytännöllisen korun, joka kestää äidiltä tyttärelle”.

Lisätiedot Juha Loikalan tuotteista:
juha@juhaloikala.fi, p. 040-556 36 33
www.juhaloikala.fi

Tiedote