Taiteen ja arkkitehtuurin hyödyllinen liitto!

Tervetuloa seuraamaan Taide rakennetussa ympäristössä -seminaaria Imatran kulttuurikeskuksen Kaleva-saliin huomenna perjantaina 18.11.2011 klo 10-15. Tilaisuudessa on oheisen ohjelman mukaisesti esillä taiteen ja arkkitehtuurin yhdistäminen monellakin tavalla.

Tervetuloa seuraamaan Taide rakennetussa ympäristössä -seminaaria Imatran kulttuurikeskuksen Kaleva-saliin huomenna perjantaina 18.11.2011 klo 10-15.
Tilaisuudessa on oheisen ohjelman mukaisesti esillä taiteen ja arkkitehtuurin yhdistäminen monellakin tavalla.
Hyvin suunnitellun ja esteettisesti merkittävän ympäristön painoarvo ihmisille ja heidän hyvinvoinnilleen on monin tavoin tunnustettu asia. Prosentiperiaatteesta rakennusten yhteydessä on jo puhuttu paljon, ja jopa hallitusohjelmassakin julistetaan, että sitä pitää edistää: hyvä ympäristö luo hyvinvointia.
Seminaarissa käsitellään laajasti monia kysymyksiä: mm. Eeva-Liisa Rautalahti ja Hannu Aaltonen tuntevat kenttää laajasti ja ovat yhdistäneet kuvataiteen ja arkkitehtuurin tietotaitojaan monissa eri projekteissa. Pekka Paikkari kertoo taiteilijan näkökulmasta siitä, miten julkista taidetta toteutetaan menestyksellisesti. Terhi Aaltonen puhuu taloudesta, sopimuksista, verotusasioista jne., kaikesta siitä, mitä monella tavalla pidetään hankalana erilaisissa projekteissa. Hän osoittaa, ettei mikään ole hankalaa, jos vain lähdetään toteuttamaan esteettisesti tyydyttäviä ympäristöjä.
Kaikkien alustajien toiminnassa näkyy se, miten arkkitehtuurin ja kuvataiteen tarpeet ja mahdollisuudet voidaan yhdistää. Seminaarissa saadaankin monipuolinen käsitys siitä, miten yhteistyö on helppoa ja hedelmällistä, kunhan siihen löytyy tahtoa. Seminaarin esitelmöitsijät kertovat käytännön tasolla myös rakennuttajille ja suunnittelijoille, miten taide voidaan ottaa osaksi rakennushankkeita, koska mikään ylimääräinen vaikeus ei prosesttiperiaatteenkaan noudattaminen ole, koska kaikki mallit, sopimukset ja hyvät käytännöt ovat jo olemassa ja kokeiltu moneen kertaan eri puolilla maatamme.
Tästä kaikesta tulee tietoa ja mallia huomisessa seminaarissa. Tieto asioista ei lisää tuskaan vaan näyttää tällä kertaa, miten asiat voidaan yhdistää kaikkia osapuolia ilahduttavalla ja hyödyttävällä tavalla siten, että lopputulos palvelee myös kaiken rakentamisen ja suunnittelun asiakasta - asujaa, kokijaa, kuntalaista, ohikulkijaa, alueelle eksyjää, meitä kaikkia.
Tervetuloa paikalle kuuntelemaan ja keskustelemaan tärkeästä asiasta.