IN

IN

Ensi-ilta 19.4.2008 klo 19
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä


» Lataa tiedote pdf-muodossa

Nykytanssi ja uusi big band -musiikki kohtaavat ainutlaatuisella tavalla tanssiteoksessa IN ja vievät katsojan emotionaaliselle matkalle sisäiseen avaruuteen. Lavalla esiintyy peräti 8 tanssijaa ja 20 muusikkoa. Musiikki koostuu viiden tunnetun suomalaisen säveltäjän kappaleista.

Tämän energisen suurproduktion koreografia ja ohjaus on Ismo-Pekka Heikinheimon. Hän toimii Keski-Suomen tanssitaiteen läänintaiteilijana. Jyväskylä Big Bandiä johtaa Ilkka Mäkitalo ja solistivieraana on saksofonisti Markku Rinta-Pollari. Suuressa työryhmässä on jyväskyläläisiä tanssin, musiikin ja visuaalisen suunnittelun ammattilaisia sekä neljän miehen joukko tanssin opiskelijoita.

Teoksessa tanssivat Miia Elivuo, Teija Häyrynen, Jaakko Kulmala, Laura Lehtinen, Antti Lähdesmäki, Tuija Nikkilä, Hannu Sompinmäki ja Miikka Mäkelä. Arkkitehti Simon le Roux on luonut mustavalkoisen 80-luvun retrohenkisen puvustuksen ja lavastuksen, jotka valosuunnittelija Ainu Palmu valaisee jännittävällä tavalla.

Koreografi on suunnitellut teoksen musiikillisen dramaturgian ja vapaasti tulkinnut sävellykset tanssilliseen muotoon. Kuultavat teokset ovat Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä-Kantaesityksiä tilaussävellysten sarjasta. Säveltäjät Kari Ikonen, Jarkko Hakala, Esa Onttonen, Joona Toivanen ja Markku Rinta-Pollari ovat kaikki eturivin jazzmuusikoita.

Jyväskylä Big Band tähtää monipuolisuuteen ja se on erikoistunut uuden suomalaisen big band -musiikin esittämiseen. Orkesteri on yksi suomen aktiivisimmista ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa. Ilkka Mäkitalo on johtanut orkesteria vuodesta 1995.

IN-teos sai alkunsa intendentti Anja Maurasen ehdotettua big band -yhteistyötä Heikinheimolle - myös tanssiryhmä vaati jatkoa aiemman onnistuneen yhteistyön vuoksi. Heikinheimo kertoo: "Minulla on nyt hieno tilaisuus ensimmäistä kertaa elämässäni työskennellä näin suuren orkesterin kanssa. Työryhmässä kaikkien toiveet ovat kohdanneet ja ilmapiiri on ollut innostunutta. Prosessi on tuonut esiin aivan uutta luovuutta."

IN tanssiteos
Koreografia Ismo-Pekka Heikinheimo
Jyväskylä Big Band, johtaa Ilkka Mäkitalo
Solistina Markku Rinta-Pollari
Valosuunnittelu Ainu Palmu
Lavastus Simon le Roux

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt
Ismo-Pekka Heikinheimo
0400 - 45 7989, ismo(at)ismodance.fi

Esitykset
La 19.4.2008 klo 19 ensi-ilta
Su 20.4 klo 15
La 26.4 klo 19
Su 27.4 klo 15
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä

Liput 15/10 euroa
Ennakko ja lippuvaraukset
Nikolainkulman lipunmyynti 014 - 624 901
Lippupiste 0600 900 900

Tuotanto
Jyväskylän big band ry
Ismo Dance co
Jyväskylän tanssiopisto - Jyväskylän tanssiyhdistys ry

Yhteistyössä
Keski-Suomen Tanssin Keskus
Keski-Suomen taidetoimikunta
Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän ammattiopisto
LUSES
Valtion säveltaidetoimikunta