Performanssi on the Road - Turku-Mietoinen-Kustavi-Taivassalo-Uusikaupunki-Laitila-Mynämäki-Turku

Valmistaudu elämäsi taidekokemukseen! Performanssi on the Road on lauantaina 3.9.2011 järjestettävä ainutlaatuinen bussimatka performanssien parissa. Performanssi on the Road -tapahtumassa yleisö ja esiintyjät viettävät päivän kokien performansseja niin bussimatkan aikana kuin eri esiintymispaikoissa metsässä, rannalla, kesämökillä, kotipihalla ja kaupungin kaduilla.

Matka alkaa aamulla klo 10 Turusta ja etenee sieltä Mietoisiin, Taivassaloon, Kustaviin, Uuteenkaupunkiin, Laitilaan ja Mynämäelle, josta bussi palaa illalla klo 21 takaisin Turkuun. Matkaa on yhteensä noin 200 kilometriä. Performanssi on the Road muodostaa kokonaisvaltaisen päivän mittaisen taidekokemuksen, jossa bussiemännän johdolla tapahtuva matka esityskohteisiin ja kohteissa tapahtuvat esitykset sekä yhteiset ruokailut ja kahvitauot sisältyvät ohjelmaan.

Matkan aikana nähdään ja koetaan yhteensä seitsemän teosta. Ensimmäisessä pysähtymiskohteessa, Mietoisten Saaren rannassa, Heidi Fast toteuttaa Morning Song Walk -performanssin, jossa teoksen keskeisenä elementtinä ovat hänen ja osallistujien äänet. Kustavissa, yksityisen mökin pihapiirissä Vartsalan saarella, Anna Torkkel
ja Tashi Iwaoka esittävät ympäristön tunnelmaa hyödyntävän ja vahvasti maisemaan kiinnittyvän Satumaa-teoksen. Taivassalon ja Uudenkaupungin välisellä bussimatkalla Isokierto-Kollektiivi tarjoaa omien sanojensa mukaan tunnustuksia, stand up -komediaa, surrealismia, (hämmentävää) logiikkaa, ihmisiä, rehellisyyttä, patetiaa, huvia ja hyötyä teoksessa Sua -rehellisesti optimistista taidetta esityksenä . Uudessakaupungissa nähdään Kimmo Modigin Esitys Uudessakaupungissa , jonka sisällön hän haluaa vielä pitää muutoksille avoimena. Toisessa Uuteenkaupunkiin sijoittuvassa teoksessa Performance Connection matematiikan tohtor Irma Optimisti osoittaa yleisölle pisteen, jossa kolmiulotteinen muuttuu kaksiulotteiseksi. Laitilassa Maanalainen seurakunta laulaa ja Marko Laihinen esittävät aforismiin .elämä. pohjautuvan teoksen. Viimeisessä pysähtymiskohteessa Mynämäellä matka päättyy piknikiin, mahdollisuuksien maastoon, jossa on tarjolla ruokaa, illuusioita ja uusia, hentoja todellisuuksia Todellisuuden tutkimuskeskuksen Saara Hannulan Piknik Utopia -performanssissa.

Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Liput 15 €  / 10 € . Hintaan sisältyy kahvit sekä päätöspiknik.
Paikkoja rajoitetusti. Muutokset mahdollisia. Matka on maksettava varauksen yhteydessä.

Varaukset numerosta 040 358 1830 tai sähköpostilla leena.kela@minedu.fi
Leena Kela, performanssin läänintaiteilija, Varsinais-Suomen taidetoimikunta
Tapahtuma löytyy myös facebookista!

Päivän aikana pidetään omakustanteinen lounastauko Ravintola Grillissä Kustavissa. Huomioithan, että esitykset tapahtuvat ulkotiloissa, joten pukeuduthan säänmukaisesti.


Aikataulu ja teokset  

(aikataulumuutokset mahdollisia)

10.00 lähtö Turusta osoitteesta Aurakatu 2

10.45-11.30 Saaren ranta, Mietoinen
Heidi Fast: Morning Song Walk

12.30-13.15 Yksityinen mökki Vartsalan saarella, Kustavi
Anna Torkkel ja Tashi Iwaoka: Satumaa

14.00-15.00 Ravintola Grill, Kustavi
lounastauko

15.15-15.45 Bussissa välillä Taivassalo-Uusikaupunki
Isokierto-Kollektiivi: Sua -rehellisesti optimistista taidetta esityksenä

15.45-16.15 Uusikaupunki
Irma Optimisti: Performance Connection

16.30-17.15 Uusikaupunki
Kimmo Modig: Esitys Uudessakaupungissa

17.45-18.15  Laitila
Maanalainen seurakunta laulaa ja Marko Laihinen: .elämä.

18.45-20.30 Yksityinen piha, Mynämäki
Saara Hannula / Todellisuuden tutkimuskeskus: Piknik Utopia

21.00 Paluu Turkuun osoitteeseen Aurakatu 2