Kulkulupa 2011

la-su 17. - 18. 9. klo 12-17

Löydä taide ja taiteilijat! Avoimet ovet Turun seudun kuvataiteeseen.

Kulkulupa 2011 -tapahtuma järjestetään Turun päivän viikonloppuna 17. – 18. syyskuuta klo 12-17. Kulkuluvassa taiteilijat ja taideyhteisöt avaavat työhuoneidensa
ja gallerioidensa ovet vierailijoille kahden päivän ajaksi. Jokainen voi nyt nähdä kulissien taakse ja tutustua taiteen tekemiseen.

Tarkemmat tiedot Kulkuluvan taiteilijoista, työhuoneista ja gallerioista, tapahtumista ja kierroksista löytyvät osoitteesta www.kulkulupa.com

Työhuoneissa ja gallerioissa tapahtuu

Kulkulupa on yli 60 taiteilijan 19 työhuoneen ja gallerian rypäs. Sen kohteissa on mm. grafiikan tekniikoiden esittelyä ja taidenäyttelyitä, mahdollisuus osallistua DJ-työpajaan, sarjakuvan tekemiseen, maalaustyöpajaan tai vaikkapa yhteispiirtämiseen. Kulkulupaa voi kiertää omin päin, mutta tarjolla on myös opastettuja kierroksia.

Lauantain 17.9. kaupunkikierroksella kuljetaan Turun ydinkeskustassa.  Sunnuntaina 18.9. järjestetään yhteistyössä Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeen kanssa Aurajoen alajuoksulle painottuva kaupunkikierros. Lisäksi Logomossa, Barkerilla ja Pääskyvuoren kasarmilla järjestetään kohdeopastuksia.

Viisi leimaa eri Kulkulupa-kohteista keränneiden vierailijoiden kesken arvotaan palkintoja, jotka tulevat taidetta lähellä olevilta yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Tapahtuman järjestävät jo yhdeksättä kertaa alueen taiteilijat, taiteilijajärjestöt ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Yhteistyökumppaneita ovat myös Pro Artibus -säätiö, Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hanke, Turun päivä ja Turun kaupunginkirjasto. Kulkuluvan pääsponsori on Itäisenkadun kehystämö ja muut sponsorit ovat Pulssi ja Turun Taidemuseo

Varaslähtö Kulkulupaan Pääkirjastossa!

Turun pääkirjaston Studiossa järjestetään keskiviikkona 7.9. klo 18–20 tilaisuus Taideteosten synty, jossa taidegraafikko Laura Miettinen, kuvanveistäjä Mika Natri ja performanssitaiteilija Leena Kela kertovat taiteellisesta työstään.

Miten taidenäyttely syntyy?

Neliosainen Studia Generalia -luentosarja tarjoaa mahdollisuuden kuulla kansainvälisesti tunnettujen kuraattorien ja taiteentutkijoiden näkemyksiä taidemaailmasta. 22.9., 13.10., 27.10. ja 24.11. järjestettävät luennot ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Luentosarja kuuluu osana Kulkuluvan Pro Artibus -säätiön Turku 2011 -tapahtumaan Kuratointi taiteena. Ilmoittautumiset ja lisätiedot osoitteesta: www.turku2011.fi/kuratointi-taiteena.

Kulkulupatyöryhmä
Projektisihteeri Katri Ikävalko, Varsinais-Suomen taidetoimikunta
kulkulupa2011@gmail.com
p. 0400 501 094