Keski-Suomen taidepalkinto 2009 Galleria Kävylle Konnevedelle

Keski-Suomen taidepalkinto 2009

Keski-Suomen taidetoimikunta on myöntänyt Keski-Suomen taidepalkinnon 2009 Galleria Kävylle Konnevedelle. Galleria Käpy on näyttelypaikka Konneveden kirkonkylässä. Se on toiminut syksystä 1995 lähtien kunnan omistamassa suojelukohteessa, vanhassa kirjastossa, näyttelysihteerinään kuvataiteilija Outi Markkanen.

Galleriassa on vuosien varrella esitelty laaja kirjo taidegrafiikkaa, maalauksia, veistoksia, tekstiilitaidetta, valokuvataidetta, taidekäsityötä ja muotoilua. Kävyn taiteilijakunta ulottuu paikallisesta harrastajasta aina kansainvälisesti arvostettuun ammattitaiteilijaan - tämän mahdollistaa Konnevedelle syntynyt taiteilijaverkosto yhteyksineen.

Idean ja halun omaavat yksilöt voivat yltää poikkeuksellisiin tuloksiin; myös isojen keskuksien ulkopuolella. Maaseudulla korkeat kynnykset vaativat ylittyäkseen yhteistyökykyä ja talkoohenkeä. Ympäristön tuki muille kuin tavanomaisille ideoille ei ole itsestään selvyys.

Galleria Käpy on osoitus Outi Markkasen ja muiden konneveteläisten taiteilijoiden yhteistyön tuloksellisuudesta. "Käpyläisiä" voi luonnehtia korkeatasoisen taidekulttuuritoiminnan "hajasijoittajiksi". Rohkeita ja luovia tarvitaan kaikkialla, mutta keskuksista edettäessä he muuttuvat välttämättömyyksiksi.

Pitkäaikainen paikallisuutta elävöittävä, valtakunnallisesti huomioitu omaehtoinen toiminta ansaitsee kannuksensa ja on Keski-Suomen taidetoimikunnan mielestä taidepalkinnon arvoinen suoritus.

3 400 euron suuruinen taidepalkinto luovutettiin Galleria Kävyssä 6.5. klo 18.00.

Lisätietoja
antaa taidetoimikunnan pääsihteeri Tiina Nurminen, p. 0400 694 947 sekä
kuvataiteilija Outi Markkanen, p. 045 123 5324