Hetkinen -Timo Takala

Timo Takalan Hetkinen-teos ikuistaa arjen pienet tapahtumat. Teos koostuu kahdeksasta kiveen kaiverretusta ja kullatusta tekstistä, jotka sijaisevat  Varsinais-Suomen taidetoimikunnan piha-alueella. Tarkkaavainen kulkija voi huomata portaikossa sanat ”Tägini poistettiin” tai pensaan alla tekstin ”Piilostelin”.

Tekstit ovat sekoitus taiteilijan paikassa tekemiä havaintoja ja mielikuvitusta. Takalan mukaan kivi materiaalina kantaa ikuisuuden merkitystä ja kiveen kaiverretaan tekstiä vasta kun on "tosi tärkeää" asiaa. Kultaisia kaiverruksia on totuttu näkemään suurmiesten patsaissa. Hetkinen-teoksessa huumori syntyy tekniikan mahtipontisuuden ja sisällön näennäisen mitättömyyden vastakohdasta. Hetkinen on arjen pienten ihmeiden muistomerkki.

Taiteilija kuvaa taidetoimikunnan pihaa vilkkaaksi reitiksi, ja toivoo teoksensa pysäyttävän pihan läpi kiirehtivän kulkijan hetkiseksi.Takala työsti teokset valmiiksi paikan päällä, jolloin kaiverrustyö oli performanssinomainen osa teosta. Ohikulkijat pääsivät seuraamaan sulkutolppien sisällä kiveä taltalla nakuttavaa taiteilijaa ja teoksen edistymistä kesäkuun ensimmäisinä viikkoina.

Timo Takala (s. 1980) on Vaasasta kotoisin oleva graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija. Takala valmistui vuonna 2008 taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta ja on opiskellut nykykuvanveiston erikoistumisopinnoissa Turun Taideakatemiassa vuosina 2009–2011.