Performanssipankki esittelee ajankohtaista performanssi- ja esitystaidetta

Performanssipankki on uusi tietokanta, joka esittelee verkkosivuillaan ja katalogissaan ajankohtaista suomalaista performanssi- ja esitystaidetta. Performanssipankin kokoaa Varsinais-Suomen performanssin läänintaiteilija Leena Kela, joka myös jatkaa tietokannan päivittämistä tulevina vuosina. Tietokannan toteuttavat Taiteilijajärjestö MUU ry ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Performanssipankki löytyy osoitteesta

performanssi.com

Tietokanta toimii performanssi- ja esitystaiteen teosten tiedotus-, markkinointi- ja arkistointivälineenä, joka esittelee teoksia niin kuraattoreille, taidetapahtumien järjestäjille, tutkijoille kuin suurelle yleisöllekin. Sivuston kielet ovat suomi ja englanti, jolloin se toimii myös kansainvälisenä suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen esittelykanavana. Tämän lisäksi tietokanta kerää ajankuvaa suomalaisesta performanssi- ja esitystaiteesta ja arkistoi keräämänsä tiedot esimerkiksi tutkijoiden myöhempää käyttöä varten.

Performanssipankin ensimmäinen katalogijulkaisu esittelee viime vuosina toteutettuja teoksia. Katalogissa julkaistaan yksi teos kultakin Performanssipankin taiteilijalta. Katalogi julkaistaan MUU ry:n organisoiman Performanssi2011 -festivaalin yhteydessä Turussa toukokuussa 2011. Festivaali on osa virallista Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki ohjelmaa. Performanssipankkia markkinoidaan osana festivaalin laajaa valtakunnallista ja kansainvälistä tiedotusta sekä omalla tiedotuskampanjallaan.

Mikäli haluat ottaa osaa Performanssipankkiin, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@performanssi.com, josta saat kirjautumistunnukset verkkopalveluun.

Lisätietoja

Leena Kela
Performanssipankin kokoaja, performanssin läänintaiteilija
puh. 040  358 1830
leena.kela@minedu.fi

Varsinais-Suomen taidetoimikunta

http://www.vstaide.fi/

MUU ry

http://www.muu.fi/