PERFORMANSSI 2011 Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali Turussa 27.-29.5.2011

Turku - Helsinki - Hampuri - Riika - Tallinna

Performanssi 2011 on Turussa 27.-29. toukokuuta 2011 järjestettävä performanssitaiteen festivaali. Festivaalilla nähdään toistakymmentä kansainvälistä ja kotimaista taiteilijaa nykyperformanssin huipulta. Performanssi 2011 -festivaalin ohjelma on ajankohtainen katsaus siihen, millaisten kysymysten parissa performanssitaiteen maailmassa liikutaan juuri nyt.

Performanssi 2011 -festivaalin tuottaa valtakunnallinen taiteilijärjestö MUU ry. Festivaali toteutetaan osana virallista Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -ohjelmaa.

KURAATTORIT JA KURAATTORISEMINAARI

Ohjelma koostuu performanssi-illoista, paikkasidonnaisista esityksistä, äänitaidekonsertista, videoteoksista, työpajoista, kuraattoriseminaareista, luennoista, keskustelutilaisuuksista sekä festivaalin päätösklubista. Festivaalitaiteilijoiden kuratoinnista vastaavat Berliinissä toimiva performanssitaiteilija ja kuraattori Christopher Hewitt, Lontoossa toimiva organisaatio The Live Art Development Agency sekä turkulainen ääni- ja esitystaiteilija ja kuraattori Kimmo Modig.

Osana festivaalia järjestetään Kuraattoriseminaari sekä Helsingissä, Ateneum-salissa 26.5.2011 että Turussa, Turun kaupunginkirjaston studiossa 29.5.2011.

PERFORMANSSI 2011 -FESTIVAALI LEVITTÄYTYY YMPÄRI TURKUA JA EUROOPPAA

Festivaalin esityspaikkoja ovat Barker-teatteri, Fluxee-klubi Tehdas Teatterilla, Ehkä-tuotannon ylläpitämä kulttuuritila Kutomo, Titanik-galleria, Turun biologinen museo, Wäinö Aaltosen museo ja Turun kaupunginteatteri. Osa esityksistä levittäytyy myös kaupunkiympäristöön. Performanssivideoita puolestaan saattaa kohdata virastoissa, julkisissa tiloissa ja jopa yksityiskodeissa.

Osana Performanssi 2011 -festivaalia julkaistaan myös Performanssipankki -tietokanta. Performanssipankki esittelee verkkosivuillaan ja katalogissaan ajankohtaista suomalaista performanssi- ja esitystaidetta. Tietokannan toteuttavat taiteilijajärjestö MUU ry ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Performanssipankki löytyy osoitteesta www.performanssi.com .

Vuoden 2011 aikana tapahtuma levittäytyy videoteoksin ja performanssein myös muihin Itämeren kaupunkeihin ­ Hampuriin, Helsinkiin, Riikaan ja Tallinnaan. Kokonaisuudessa Performanssi 2011- festivaali ylittää monipuolisuudellaan tavanomaisen taidetapahtuman ja festivaalin rajat. Performanssi 2011- festivaalin tavoitteena on korkeatasoisen nykytaiteen esittämisen myötä tehdä päättäväistä työtä moniarvoisen ja inhimillisen kaupungin esiintuomiseksi.

KOTIMAISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Arte ry, Ateneum-sali, Barker-teatteri, Ehkä-tuotanto, Fluxee-klubi, Tehdas Teatteri, Turku 2011 ­säätiö, Turun biologinen museo, Turun kaupunginteatteri, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Wäinö Aaltosen museo.

TUKIJAT

Kansan Sivistysrahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden, Turku 2011 -säätiö

Lisätietoja, taiteilijat, ohjelma ym:
http:///www.performanssi2011.com

Yhteystiedot: Essi Ojanperä, tuottaja
performanssi2011@muu.fi
09-625 972

http://www.turku2011.fi
http://www.muu.fi