Stacy Makishi ohjaa performanssitaiteen työpajan Performanssi 2011 -festivaalin yhteydessä

Havaijilaissyntyinen taiteilija Stacy Makishi ohjaa ”Killing Time – Exquisite Corpses” -työpajan varsinaissuomalaisille visuaalisen ja esittävän taiteen ammattilaisille osana Performanssi 2011 -festivaalia.

Makishin intensiivisen työpajan päämääränä on tutkia, kuinka tehdä omaperäistä työtä joka syntyy sarjasta luovia vastakaikuja tilaan, ympäristöön ja toisten tekemiin performansseihin. Työpaja yllyttää osallistujia liikkumaan nopeammin kuin ajattelemaan, kirjoittamaan nopeammin kuin muokkaamaan ja luomaan nopeammin kuin kritisoimaan. Työpajassa tarkastellaan ajattelun ja esittämisen muotoja, yhteistyön tyylejä sekä metodeja yksilölliselle ja yhteiselle ilmaisulle.

Työpaja järjestetään 23. – 27.5.2011 Barker-teatterilla ja Titanik-galleriassa. Torstaina 26.5. Titanikilla järjestetään demo-ilta ja perjantaina 27.5. viikko huipentuu Barker-teatterilla tapahtuvaan performanssi-iltaan, jossa työpajan taiteilijat tekevät performanssin yhdessä Stacy Makishin kanssa.

Työpaja on osa valtakunnallisen taiteilijajärjestö MUU ry:n toteuttamaa Performanssi2011-festivaalia, joka sisältyy Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -ohjelmaan. Työpajan järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Työpajaan osallistuvat taiteilijat Tiia-Mari Aalto, Rea-Liina Brunou, Natsuko Ishikawa, Toni Kandelin, Päivi Kastemaa, Saija Lehtola, Merja Pöyhönen ja Seija-Leena Salo.

Stacy Makishi työskentelee monien taiteenalojen parissa aina Live Artista elokuvaan, visuaalisiin taiteisiin sekä fyysiseen teatteriin. Hänen teoksiaan on nähty Queen Elizabeth Hallissa, Royal Albert Hallissa, TATE Modernissa ja San Francisco Museum of Modern Artissa. Viime aikoina hän on tehnyt yhteistyötä TATE:n ja B3 Median kanssa toteuttaen Letters to Francis -elokuvaa vastauksena Francis Baconin teoksiin. Makishilla on yli kuudentoista vuoden kokemus työpajojen ja ryhmien ohjaajana, jonka aikana hän on kehittänyt ovelia tapoja yllättää työpajoissaan työskenteleviä taiteilijoita. Hän on opettanut Harvardissa, MIT:ssa, UC:ssa, Berkeleyssa, Wellesley Collegessa ja Massachusettsin yliopistossa sekä toiminut residenssitaiteilijana ja vierailevana luennoitsijana Queen Maryn yliopistossa Lontoossa.

Lisätietoa:
www.performanssi2011.com
www.stacymakishi.com