Isokierto-kollektiivi esittää: Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä

Tunnustuksia, stand up -komediaa, surrealismia, (hämmentävää) logiikkaa, ihmisiä, rehellisyyttä, patetiaa, huvia ja hyötyä.

Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä on monitaiteellisen Isokierto-kollektiivin ideoima ja toteuttama teos. Kollektiiviin kuuluvat turkulaiset performanssitaiteilija Antti Helminen, kirjailija Riku Korhonen, tanssitaiteilija Maija Reeta Raumanni ja äänisuunnittelija Jussi Österman.
Teos on osa Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnan koordinoimaa ja osatuottamaa monitaiteellista UUSI YHDISTELMÄ 2011 -hanketta. UUSI YHDISTELMÄ -teoksessa tulee olla tasavertaisina toteuttajina vähintään kaksi eri taiteenlajia, joista yksi on nykytanssi.

Ensi-ilta 20.4.2011 klo 19 TEHDAS Teatterissa Turussa
muut esitysajat:
pe 22.4. klo 19
la 23.4. klo 19
Myöhemmin esitys kiertää Varsinais-Suomessa erilaisiin tiloihin ja tilaisuuksiin mukautuen.

Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä teoksen keskiössä on yhtä lailla kohtalonkokoisilla asioilla ja tunteilla leikkiminen kuin yksinkertaisen tyhjentävä esityksellinen suoruus. Esityksessä ei paeta metafyysisiä tai syvällisiä aiheita, ei itsensä nöyryyttämistä eikä myötähäpeän mahdollisuutta. Sori. Yltiöonnellisuus, -patetia ja -suuret tunteet ovat yhtä lailla osa esitystä kuin myös tunnustukset ihmisyydestä, eli virheistä. Kun inhimillisyyttä tutkii, on se lopulta koomista ja hellyyttävän itsekeskeistä. Siis tämä ihmisenä oleminen. Eikö.

Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä on esitys elämän iloista ja hankaluuksista. Sekä siitä, minkälaisen kuvan haluamme antaa itsestämme toisille ja itsellemme. Objektiiviset määreet tunteista ja siitä mitä pitäisi olla, kun saavat meidät suorastaan valehtelemaan itsellemme.

Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä teoksessa proosallinen kirjallisuus, performanssi, tanssi, musiikki ja stand up -komedia nivoutuvat huvittavaksi ja lämpimäksi yhtälöksi. Teoksen innoittajana toimii länsimaiselle kulttuurille ominainen keskittymisen ja asioihin syventymisen puute. Muiden kulttuurien puutteistahan emme tiedä mitään. Vaan tiedämmekö.

Teoksen tuottaa Läntinen tanssin aluekeskus, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Isokierto-kollektiivi,  kantaesityksessä yhteistyössä TEHDAS Teatterin kanssa.

Esitykset TEHDAS Teatterissa, Manilla / Itäinen Rantakatu 64 Turku
Liput: 15 /12€
Varaukset ja tiedustelut: Läntinen tanssin aluekeskus 02-2314212 tai info@l-tanssi.fi

Lisätietoa: www.l-tanssi.fi