Sinfonietta Lentualle merkittävä tuki

Oulun läänin taidetoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto aloittavat yhteisen pilottiprojektin. Taidetoimikunta rahoittaa Sinfonietta Lentuaa vuosina 2010-2012 yhteensä 90 000 eurolla, ja Kulttuurirahasto myönsi hankkeeseen 45 000 euroa. Orkesteri on esimerkki alueellisesta kulttuuritoiminnasta ja lähialueyhteistyöstä Oulun läänin ja Karjalan tasavallan välillä. Lentuan muusikot tulevat Kainuusta ja Petroskoin Valtionkonservatoriosta. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä ja taiteellisesti ammattitasoinen lähialueorkesteri Kainuuseen. Näin orkesterista tulisi maailman ainoa säännöllisesti valtakunnan rajan molemmilla puolilla työskentelevä orkesteri.

Sinfonietta Lentua on toiminut Kuhmossa vuodesta 2000. Kolmivuotisella tuella mahdollistetaan säännöllinen harjoitus- ja konserttitoiminta ammatillisella tasolla. Suurimmillaan orkesterissa soittaa 60 muusikkoa, jotka kootaan kuhmolaisista ja kainuulaisista sekä Petroskoin Valtionkonservatorion piirissä toimivista muusikoista ja pitkälle edenneistä musiikin opiskelijoista. Orkesteria johtaa kapellimesteri Jukka-Pekka Kuusela, joka nimitettiin tänä vuonna myös Murmanskin filharmonisen orkesterin ylikapellimestariksi. Sinfonietta Lentua lisää omalta osaltaan kulttuuritarjontaa Kainuussa sekä muualla Pohjois- ja Itä-Suomessa, sillä tavoitteena on järjestää neljä konserttikokonaisuutta vuodessa ja kolmessa vuodessa vähintään 24 konserttia.

Suomen Kulttuurirahasto ja alueellinen taidetoimikunta ovat lähteneet ensimmäistä kertaa mukaan näin merkittävään taloudelliseen yhteispanostukseen.

- Kainuu on ainut Manner-Suomen maakunta, jossa ei ole omaa ammattiorkesteria. Yhteisrahoitus Kulttuurirahaston kanssa on mielenkiintoinen pilottiprojekti, josta kerätään kokemuksia. Kyseessä on uudenlainen kulttuurinen rahoitusklusteri, iloitsee Oulun läänin taidetoimikunnan puheenjohtaja Ahti Ahonen.


Lisätiedot:

Pääsihteeri Ulla Lassila
Oulun läänin taidetoimikunta
p. 040 771 22 90

Maisa Kotoaro
tiedotuspäällikkö
Suomen Kulttuurirahasto
puh. (09) 6128 1216, 050 596 2147
mk@skr.fi
Bulevardi 5 A
PL 203, 00121 Helsinki