Torniossa ja Haaparannalla esillä kansainvälistä mediataidetta marraskuussa

Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti järjestää Tornio/Haaparanta kaksoiskaupungissa kansainvälisen mediataidenäyttelyn 15.11.-30.11.2013. Import/Export –näyttelyn teemana on asioiden, ideoiden ja ihmisten siirtyminen ja vuorovaikutus rajojen yli. Teokset käsittelevät mm. ihmisen globaalia ympäristöä, kauppaa yli rajojen ja kulttuurien kohtaamisia.

Järjestäjät saivat määräaikaan mennessä 149 hakemusta 42 maasta. Näistä valittiin 17 teosta esitettäväksi. Lisäksi mukaan kutsuttiin kolme taiteilijaa (Ursula Biemann, Emilija Skarnylute & Tanya Busse).
Esillä on videoita, valokuvia, ääniteoksia ja installaatioita. Teokset ovat esillä vuoden pimeimpään aikaan ulko- ja sisätiloissa Tornio/Haaparanta alueella.

Näyttelyn päägalleriana toimii Kauppakatu 12:ssa sijaitseva tyhjä liiketila (entinen kirjakauppa).Lisäksi teoksia on esillä Länsirannalla (entinen Makuuni), Storgatan 73:ssa Haaparannalla (entinen kenkäkauppa), Victoriantorilla sekä Aineen taidemuseossa (erilliset näytökset auditoriossa).

Import/Export –näyttelyyn valitut taiteilijat ovat:
Jessica Andersson (Yhdysvallat)
Ursula Biemann (Sveitsi)
Mirelle Borra (Saksa)
Chun Hua Catherine Dong (Kanada)
Camilla Edström Ödemark (Ruotsi)
Tristan Hamel (Suomi)
Dan Hudson (Kanad)a
Kim Shinwook (Etelä-Korea)
Dave Lawrence (Suomi)
Johanna Lecklin (Suomi)
Hanna Levonen & Ninni Korkalo (Suomi)
Steve McPherson (Iso-Britannia)
Pekka Niskanen (Suomi)
Arya Sukapura Putra (Indonesia)
Tammo Rist (Norja)
Pauliina Salminen (Suomi/Ranska)
Emilija Skarnylute & Tanya Busse (Norja)
Kristin Tårnes (Norja)
Sylvia Winkler (Saksa)

Näyttelyyn tuottavat teoksia myös Sverigefinska Folkhögskolanin (SveFi) taide- ja performanssilinjan opiskelijat.

Magneetti on pohjoinen mediakulttuuria ja –taidetta tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on edistää mediataiteilijoiden toimintamahdollisuuksia sekä toteuttaa korkeatasoisia ja kansainvälisiä tapahtumia alueella.
Import/Export näyttely toteutetaan yhteistyössä Tornion kaupungin, Aineen taidemuseon, Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen ja SveFin kanssa. Näyttelyn järjestämiseen on saatu tukea Lapin Taidetoimikunnalta, Lapin Rahastolta ja Rovaniemen kaupungilta.
Tornion jälkeen näyttely siirtyy Rovaniemelle.

Näyttely tuotetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteen kanssa. TAIKEn puolesta tuottajana on läänintaiteilija Petteri Putkinen.


Lisätiedot: Jetta Huttunen jetta.huttunen@gmail.com 050 3077902
www.magneetti.org