Uudenmaan taidetoimikunnan Artium Cultori -palkinto Riitta Mankalle

Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2011 Artium Cultori -palkinnon Riitta Mankalle. Palkinto myönnetään huomionosoituksena taiteen ja kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Artium Cultori -palkinto on kuvanveistäjä Pirkko Nukarin suunnittelema pronssinen pienoisveistos Metsätähtimalja.

Riitta Manka ansaitsee Artium Cultori -palkinnon esimerkkinä kulttuurijohtajasta, jonka palava ja intohimoinen suhde kulttuuriin on saanut aikaan elävää ja uutta luovaa kulttuuria kaataen tieltään kunnallispoliittisia, byrokraattisia ja sovinnaisia vastuksia.

Mankan henkilökohtainen työpanos Nurmijärven kunnassa on ollut suuri. Muun muassa Taaborinvuoren kesänäyttelyn muokkaaminen kansallisesti merkittäväksi kesänäyttelytapahtumaksi on ollut iso urakka. Näyttelyn lisäksi Manka on ollut edistämässä konserttisarjojen, kesäteatteritoiminnan ja museon yhteistyötä toimivaksi kokonaisuudeksi Taaborinvuorella, sekä järjestämässä taiteilijavierailuja kouluihin.

Manka on luonut ja pitänyt yllä Nurmijärven kirjastossa aktiivista vaihtuvien näyttelyiden toimintaa ja työskennellyt aktiivisesti kunnan taideostojen sekä rakennus- ja saneeraushankkeiden prosenttiperiaatteen puolesta saadakseen monipuolisesti kuvataidetta Nurmijärven julkisiin tiloihin.


Lisätietoja:

Petri Hytönen, Uudenmaan taidetoimikunnan jäsen, p. 050 435 5533
Sanna Salo, Uudenmaan taidetoimikunnan ma. pääsihteeri, p. 040 158 1970