Arctic Heat -näyttelyprojektin taiteilijahaku on käynnistynyt

Lapin ja Oulun läänien taidetoimikunnat ja taiteilijaseurat yhdistävät voimansa Pohjois-Suomen visuaalisten taiteiden ja muotoilun esiinmarssiin Berliinissä syksyllä 2010. Projektiin kutsutaan kaikki Oulun ja Lapin läänin alueella asuvat kuvataiteilijat ja muotoilijat.

Berliinissä avataan syksyllä 2010 Pohjois-Suomen kuvataiteen ja muotoilun näyttelykokonaisuus, joka levittäytyy 4-5 galleriaan ympäri kaupunkia. Avajaisia vietetään neljän päivän ajan 7.-10.10.2010. Ne yhdessä oheisohjelman kanssa muodostavat Pohjoisen Suomen superviikonlopun Berliinin sydämessä.

Näyttelyprojekti tarjoaa mahdollisuuden esitellä uusinta taidetta Pohjois-Suomen parhailta tekijöiltä. Lapin ja Oulun alueen taiteilijat ovat olleet aktiivisia Berliinissä suositun residenssitoiminnan avustuksella. Myös Berliinissä pohjoisen taide herättää kiinnostusta. Näyttelyprojekti edistää omalta osaltaan pohjoisen alueen taiteilijoiden näkyvyyttä ja taiteen vientiä Keski-Euroopassa.

Näyttelyprojektin taiteilijat valitaan kaksivaiheisesti. Esivalinnan tekevät Oulun, Kajaanin, Aineen ja Rovaniemen taidemuseoiden edustajat. Lopullisen valinnan suorittavat berliiniläisgallerioiden edustajat kuratointivierailulla tammikuussa 2010. Menettely takaa sen että valitut taiteilijat ovat kiinnostavia myös keskieurooppalaisesta näkökulmasta.

Näyttelykokonaisuuteen valitut taiteilijat julkistetaan helmikuussa 2010. Esivalinnan hakuaika päättyy 7.12.2009. Haku tapahtuu oman alueen taidetoimikunnan kautta. Lisätiedot taidetoimikunnasta.

KUTSUKIRJE TAITEILIJOILLE (PDF)

Lisätietoja:

Kimmo Suortamo
Suunnittelija
Oulun läänin taidetoimikunta
kimmo.suortamo@minedu.fi
050 456 0165

Petteri Putkinen
Tuottaja-läänintaiteilija
Lapin taidetoimikunta
petteri.putkinen@minedu.fi
040 593 3292