Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät 23.–25.4.2010

Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät järjestetään vuosien tauon jälkeen 23.–25.4.10 Utajärvellä Rokuan kuntokeskuksessa. Kirjailijapäivien teema on yhteys.

Yhteys on välttämätöntä. Yhteyttä tarvitaan muun muassa kirjailijan ja lukijan välillä sekä kirjailijan ja kustantajan välillä, lisäksi jokaisella kirjailijalla on yhteys kotipaikkakuntaan ja luontoon. Viikonlopun alustuksissa käsitellään myös kirjailijan asemaa sekä pohjoissuomalaisen kirjailijan identiteettiä. Peruskysymys on, kuinka kirjailijan ääni kuuluu yhteiskunnassa.

Kirjailijapäivillä julkistetaan muutamia kirjoja, kuten Pohjois-Suomen kirjallisuushistoria (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura). Lisäksi erilaiset toimijat, kuten kirjoittajayhdistykset tai kirjallisuustapahtumat, voivat esitellä tulevaa toimintaansa. Omakustannekirjailijat voivat myydä tuotantoaan.

Kirjailijapäiville kutsutaan monipuolisesti kirjallisuusihmisiä, kuten kirjailijoita, kustantajia, kriitikkoja, kääntäjiä, kirjoittajakouluttajia sekä kirjoittajayhdistysten ja kirjastoalan ihmisiä. Kirjailijapäivät on mainio kirja-alan ammattilaisten kohtaamispaikka.

Kirjailijapäivillä järjestetään kirjoittajakoulutusta ja pienryhmätoimintaa sekä käydään paneelikeskustelu ajankohtaisista aiheista. Iltaohjelmisto sisältää runoesityksiä ja musiikkia. Ohjelmisto varmistuu tammikuun loppuun mennessä.

Pohjois-Suomen Kirjailijapäiviä järjestetään jatkossa vuorotellen Oulun ja Lapin läänissä. Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät on aiemmin järjestetty 4 kertaa vuosina 1986–1992.

Kirjailijapäivien nettisivut aukeavat 18.1.2010 osoitteessa www.kirjailijapaivat.fi

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Tuomo Heikkinen
kirjallisuuden läänintaiteilija
Oulun läänin taidetoimikunta
050 4560 164
tuomo.heikkinen@minedu.fi